Campioană județeană după victoria la penalty-uri contra Viitorului Curița, FC Dinamo Bacău așteaptă să vadă ce-i vor hărăzi sorții în tentativa de a promova în Liga a III-a

Primul titlu de campioană județeană pentru FC Dinamo Bacău! Înființată în 2018, de Remus Pozînărea, Bogdan Ghica și Mihai Voicu, gruparea băcăuană a reușit anul acesta să câștige campionatul de Liga a IV-a, triumfând autoritar în sezonul regulat, cu maximum de puncte și apoi în finala disputată sâmbătă, pe stadionul „Aerostar”, cu a doua clasată, Viitorul Curița. În fapt, o reeditare a finalei din 2020, care fusese adjudecată în dublă manșă de curițeni. De data aceasta, câștig de cauză au avut băcăuanii antrenați de Andrei Întuneric, la capătul unui meci decis de loviturile de departajare.

FC Dinamo a deschis scorul în min. 12, prin Tofan, iar Curița a egalat în min. 53, ca urmare a golului înscris de Mihai Pavel. La 1-1 după 90 de minute s-a trecut direct la penalty-uri, unde FC Dinamo Bacău s-a impus cu 5-3 grație reușitelor lui Pușcașu, Brăescu, Luncanu, Tofan și Furtună. Pentru noua campioană județeană urmează o nouă provocare: barajul pentru promovarea în Liga a III-a, programat în dublă manșă, pe 16 și 23 mai, contra uneia din codașele eșalonului trei. Asta dacă nu cumva sorții vor decide că băcăuanii vor trebui să dea și un pre-baraj, pe 12 mai, pe teren neutru, contra unei alte campioane județene. Totul, în contextul în care la barajul de pe 16-23 mai trebuie să ajungă doar 21 de echipe din cele 24 de câștigătoare ale campionatelor județene organizate anul acesta de AJF-uri.

„Să sperăm că nu vom fi chiar într-atât de ghinioniști încât să fim nevoiți să dăm și un pre-baraj. Oricum, barajul pentru Liga a III-a se anunță foarte greu pentru moi, având în vedere că patru jucători de la noi nu vor avea drept de joc, iar alți patru, Matei, Patriche, Pușcașu și Panainte s-au ales cu accidentări serioase după finala de sâmbătă. Dacă adăugăm și absența lui Lupu, care a fost eliminat pentru roșu direct, e clar că vom avea mari dificultăți de lot. Cu toate acestea, noi ne pregătim astfel încât să ne batem până la capăt pentru șansele noastre de promovare”, a concluzionat antrenorul lui FC Dinamo Bacău, Andrei Întuneric. „A fost greu, va fi și mai greu, dar nu cedăm.

Deocamdată, așteptăm să vedem câte din cele 24 de campioane județene vor fi validate drept participante la baraj în baza CIS-ului”, a completat Remus Pozînărea, președintele noii campioane a județului. Având în vedere că data limită la care AJF-urile tebuie să comunice FRF numele campioanelor județene este 8 mai, cel mai probabil, tragerea la sorți a meciurilor din cadrul pre-barajului, va avea loc luni, 10 mai. În cazul în care minimum trei din cele 24 de campioane județene nu îndeplinesc condițiile de participare la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, se va renunța la pre-baraj.PUBLICITATE