Astăzi, la ora 10.00, la sediul Asociației Județene de Fotbal Bacău va avea loc Adunarea Generală a cluburilor de Liga a IV-a. Principalul punct pe ordinea de zi este programul competițional. Și în ediția 2019-2020, care va începe weekend-ul viitor, eșalonul al patrulea va include un sezon regulat, urmat de play-off și play-out.

De asemenea, se păstrează, pentru sezonul regulat, cele două Serii: Bacău și Valea Trotușului. Noutățile vizează cerințele în privința participării în play-off. Evident, principalul criteriu rămâne locul din clasamentul Seriei respective: 1-3.

Dar factorul strict sportiv nu este unica cerință care trebuie îndeplinită. Astfel, pentru a evolua în play-off, echipele clasate pe locurile 1-3 în fiecare Serie la finalul sezonului regulat trebuie să aibă și o echipă de juniori, indiferent de vârstă, înscrisă în campionatele AJF.

Iar respectivii juniori trebuie să fie legitimați la clubul în cauză, AJF excluzând varianta unor asocieri între echipele de Liga a IV-a și grupări cu activitatea axată pe copii și juniori. Un alt aspect cu titlu de obligativitate este legat de Certificatul de Identitate Sportivă. Concret, vor fi admise în play-off doar grupările care au CIS-ul eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

„Echipa care nu îndeplinește toate aceste condiții, nu va juca în play-off. Locul său va fi luat de următoarea clasată care întrunește regulile amintite”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava. La capătul ședinței de azi se va cunoaște cu exactitate și numărul echipelor care se vor alinia la startul Ligii a IV-a. Față de stagiunea precedentă, este anunțată ca posibilă retragerea celor de la Berești Tazlău.

În privința noutăților, două certitudini: FCM 1950 Bacău în Seria de Bacău și Bradul Mânăstirea Cașin în Seria Valea Trotușului. Ca posibile noutăți figurează Rapid Bacău, respectiv AS Căiuți. Campionatul va începe pe data de 24 august, iar pe durata turului nu sunt anunțate etape intermediare.