Derby-ul returului, Sport Club- AS Nicolae Balcescu nu va fi de actualitate si in sezonul 2015-2016. Foto: Ioan Bisca

16 sau 17? Sau poate chiar 18? Cu câte echipe va porni la drum campionatul Ligii a IV-a la fotbal pe 15 august? Dar va porni cu adevarat pe 15 august? Cu mai putin de zece zile inaintea posibilului start, Liga a IV-a este invaluita in semne de intrebare. Cert este ca, fata de finalul sezonului trecut, competitia nu le va mai avea in rândurile sale pe campioana Sport Club II si pe UZU Darmanesti. Prima s-a retras din motive de ordin financiar, iar jucatorii sai ar putea continua la nivel de Liga a V-a fie in aceeasi structura, fie sub culorile celor de la Letea Veche.

UZU Darmanesti, in schimb, a fost nevoita sa paraseasca Liga a IV-a cu destinatia Liga a V-a din cauza infrastructurii. Astfel, echipa din Darmanesti nu mai poate juca pe terenul din localitate, motiv pentru care va pleca in pribegie. Campionatul judetean a fost completat cu nou-promovatele Soimii Racaciuni si Viva Activ Buhusi, carora li s-a adaugat Biruinta Bacau, echipa a carei permanenta la acest nivel competitional este conditionata de stingerea unor datorii de ordin financiar. “Daca cei de la Biruinta isi vor plati datoriile, vor evolua in Liga a IV-a.

Daca nu, vor continua in esalonul cinci”, a precizat presedintele AJF Bacau, Cristi Sava, care a luat in calcul si o formula cu 18 echipe: “Ne-am gândit si la varianta cu 18 echipe, insa nu am vrea sa destabilizam nici Liga a V-a, motiv pentru care nu am luat, inca, o decizie in acest sens. Nu este exclusa nici amânarea cu o saptamâna a startului de campionat pentru a gasi formula optima”.

In ceea ce priveste Liga a V-a, care va incepe pe data de 6 septembrie, aceasta va avea ca noutati, pe lânga UZU Darmanesti, pe Viitorul Culita, formatie din apropiere de Casin. Nicio veste, in schimb, dinspre Onesti. Dupa retragerea, iarna trecuta, a lui FCM Dinamo Onesti, municipalitatea de pe Trotus lasase sa se intrevada infiintarea unei noi echipe. Vara nu a adus, insa, nimic nou in acest sens. “Ar mai fi aproximativ o luna pâna când Onestiul s-ar putea prezenta cu o echipa la startul Ligii a V-a. Noi asteptam”, a declarat Cristi Sava.

Vesti bune, in schimb, la nivelul campionatelor de juniori, care, din sezonul 2015-2016, vor include nume noi: FC Bacau, Viitorul Bacau, AS Margineni, Viitorul Culita sI AS Lupte. “E imbucurator ca la nivelul juniorilor C, D si E vom avea mai multe echipe”, a concluzionat presedintele AJF Bacau, Cristi Sava.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Bai nene, este vorba despre Viitorul CuRita, nu Culita,
    Daca imi permiteti ca recomandare in organizare: – in “D” o singura serie cu max 16 echipe.
    Stiu, doriti cat mai multe echipe pentru a asigura bugetul AJF prin taxe, vize anuale, vize carnete,etc. Domnilor de la AJF ar trebui sa ganditi si latura calitativa a competitiei.
    Domnilor de la AJF, capii, sunteti responsabili (majori) de “ratarea” continuitatii a echipei de seniori a onestiului prin acea dubioasa strategie a editiei 2013-2014.
    Acum va lipseste Onestiul ? Hai sa fim seriosi !!!!!

  2. domnu un chibitz. Astea nu isi departe de stavarache. Pacat ce echipe avea zona bacaului. FCM. Bacau, FC.Onesti, Aerostar, Petrolul moinesti, Rafineria darmanesti,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ