Opt fotbalisti, in frunte cu antrenorul- jucator Gabi Bojescu au parasit lidera Biruinta Letea Veche, transferându-se la echipa din Racaciuni cu care ataca accederea in C

Obiectiv istoric

In urma cu un an, se afla in Liga a V-a, fara sanse de promovare. Acum, da sah liderei. Si ataca o promovare istorica in Liga a III-a. AS Gauss Racaciuni are planuri serioase. Mai ales dupa ce si-a asigurat, in aceasta iarna, nu mai putin de opt jucatori de la prima clasata, Biruinta Letea Veche: Bojescu, Dobârceanu, Dediu, Boghian, Intuneric, Claudiu Filip, Sustac si Lepadatu. Practic, o echipa. Cu tot cu antrenor, Gabriel Bojescu indeplinind un dublu rol. “Am decis sa venim la Racaciuni deoarece aici exista intentii serioase legate de promovarea echipei in C. Sebi Pauceanu, cel care se ocupa de AS Gauss, s-a aratat interesat de aducerea noastra inca din vara trecuta, dupa desfiintarea Sport Clubului II, insa, la acea vreme, am optat pentru varianta Biruinta”, a explicat antrenorul-jucator Gabi Bojescu.

PUBLICITATE

Conditii vs. neintelegeri

“Divortul” dintre “grupul celor 8” si Biruinta Letea- Veche a fost influentat pozitiv de proiectul celor de la AS Gauss (echipa finantata de sponsorul cu acelasi nume, dar si de Primaria din Racaciuni) si, totodata, conditionat negativ de neintelegerile cu Florin Lacatusu, conducatorul actualei lidere din Liga a IV-a. “Sigur ca au existat si anumite neintelegeri, insa totul este acum de domeniul trecutului. Am primit acordurile de transfer, chiar daca nu toti am intrat si in posesia legitimatiilor de joc. Obiectivul meu este sa reusesc o noua promovare in C, eventual chiar la finalul acestei editii de campionat, iar la Racaciuni exista conditiile necesare”, a punctat fostul prim-divizionar Gabi Bojescu.

Un mic record

La 37 de ani, Bojescu are in CV nu doar meciuri in prima liga, cu FCM Bacau, ca jucator, ci si trei campionate de Liga a IV-a câstigate ca antrenor. Un mic record, care a inceput sa se contureze inca din 2010, atunci când Mesagerul (actualul Sport Club) a acces, sub comanda lui “Boji”, in esalonul trei. In vârsta, pe atunci, de 31 de ani, Bojescu a fost indepartat de la conducerea echipei de cuplul Romeo Stavarache- Liviu Goian, care a incredintat SC-ul lui Ciprian Panait. “Boji” s-a revansat, câstigând in alte doua rânduri Liga a IV-a: in 2014, când a si promovat cu Sport Club II, echipa neinscriindu-se insa in C, din ratiuni financiare, si anul trecut, când aceleasi motive de ordin economic au impiedicat “satelitul” SC-ului sa participe la “baraj”.

10 puncte diferenta

“De data aceasta, mi-as dori foarte mult nu numai sa câstigam campionatul si «barajul», ci sa si evoluam in Liga a III-a. Cu echipa pe care o avem acum, multi dintre noi fiind fosti jucatori de B si de C, cred ca am face fata esalonului trei. Nu as putea spune unde am juca in cazul unei promovari, dar nici nu vreau sa vindem inca de pe acum pielea ursului”, a precizat Gabi Bojescu. Noul antrenor-jucator al Gauss-ului crede ca ecartul de zece puncte fata de lidera Biruinta poate fi surmontat in sezonul de primavara ce va debuta pe 5 martie: “Zece puncte nu sunt putine, dar nici nu reprezinta o diferenta imposibil de anulat. Important este ca noi sa avem un parcurs constant bun deoarece contracandidatele noastre sigur se vor mai impiedica”, a adaugat “Boji”. In prima etapa din 2016, Gauss va primi vizita Magurii Casin. Biruinta va juca, si ea, acasa, cu Moinestiul. Campionatul este, deci, relansat!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bojescu este un baiat serios, inteligent si muncitor care traieste pt. fotbal dar la Letea Veche exista un personaj care mai mult incurca asa ca era normal ca Bojica si ceilalti baieti sa plece. Eu cred ca Racaciuniul va termina campionatul pe locul 1 dar nu cred ca va juca in L3 chiar daca va cistiga barajul de promovare. Pt L3 iti trebuie buget si teren omologat ceea ce Racaciuniul nu are. Oricum, mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ