Organizatorul de competitii al Gloriei Zemes, Traian Stoica, omul cu jalba. Foto: Ioan Bisca

Organizatorul de competitii al clubului, Traian Stoica se considera vânat de presedintele Andreea Alupoaie si de conducerea Primariei. In timpul asta, echipa pierde cu 9-0, iar primarul Dudau face urât la telefon

Rusinea de la Tescani

In weekend, Gloria Zemes s-a facut de bacanie la Tescani, acolo unde a inregistrat cea mai severa infrângere din actuala editie de campionat a Ligii a IV-a la fotbal: 0-9. Esecul este in distonanta cu parcursul relativ linistit de pâna acum al echipei clasate pe locul 8. Dar se conecteaza perfect la contrele existente intre presedintele ACS Gloria Zemes, Andreea Alupoaie si organizatorul de competitii al clubului, Traian Stoica. Si oglindeste fidel conceptia pe care primarul Costel Dudau o are despre transparenta atunci când este chestionat referitor la bugetul gruparii sportive finantate de Consiliul Local Zemes.

Scos din joc

Pe rând, acum. Pe 3 iulie 2015, ACS Gloria Zemes, reprezentata de Andreea Alupoaie, incheie un contract de prestari servicii cu PFA Stoica T.Traian, obiectul acestuia fiind “organizarea competitiilor sportive si asigurarea masurilor de ordine publica cu ocazia desfasurarii manifestatiilor sportive”. Trei luni mai târziu, pe 2 octombrie, ACS Gloria Zemes redacteaza un act aditional prin care Traian Stoica este instiintat ca se radiaza liniuta 11 din contractul initial (“se deplaseaza impreuna cu antrenorul la jocurile din deplasare ale echipelor inscrise in campionat”) si ca se modifica liniuta 13, in sensul ca “va participa doar la antrenamentul si competitiile desfasurate de echipa de juniori C”, nu si la celelalte (seniori si juniorii A1).

“Baga zâzanie”

“Au fost mai multe conflicte la echipa, iar domnul Stoica baga zâzanie intre baieti. Plus ca spunea ca nu are timp sa se ocupe de toate. De asta am facut actul aditional cu acele modificari. E dreptul meu, ca presedinte; pot face orice modificare vreau”, a declarat, pentru “Desteptarea”, singura presedinte a unui club de Liga a IV-a din fotbalul bacauan. Chiar, cum a ajuns Andreea Alupoaie in functie? “A fost un concurs de imprejurari. Am venit in 2014, clubul trecând printr-o reorganizare. Intre timp, a inceput sa-mi placa si fotbalul”, povesteste Alupoaie, despre care se stie in comuna ca este unul dintre oamenii de incredere ai primarului Costel Dudau.

“Unde-s banii?”

“Mie de la contrele cu primarul Dudau si cu viceprimarul Berta mi se trage. I-am intrebat de ce nu se dau cei 7 lei bugetati pe fiecare jucator in parte la juniorii A1. Nu le-a convenit si asa ca mi-au pus capac”, replica Stoica Traian, care adauga: “Bine ca timp de zece ani am fost bun sa ma ocup de echipa si acum, peste noapte, nu mai sunt. Este limpede ca am fost vânat. Astept, in continuare, ca doamna presedinte Alupoaie sa-mi comunice motivele pentru care mi-au fost luate unele atributii de serviciu. Asa cum astept sa aflu si de ce nu se dau banii catre jucatorii A1, bani care, repet, sunt prinsi in buget”.

Cum ne-am prins urechile

Am verificat si noi bugetul clubului, dar, la drept vorbind, ne-am cam prins urechile in Hotarârea CL nr. 82/ 15.06.2015. Toti din redactie! Intre cheltuieli totale de 83.000 lei si un excendent bugetar de 2.034.500 lei si in absenta unei masini de decodificare, am recunoscut ca, OK, nu ne pricepem; pesemne ca de-aia nu suntem nici consilieri locali si nici presedinti de fotbal la Liga a IV-a. Asa ca, am bagat, cuminti, capul intre umeri, si am sunat inapoi la Andreea Alupoaie, pentru lamuriri. Numai ca, in ciuda insistentelor noastre, femeia nu a mai raspuns la telefon. Am decis sa-l contactam atunci pe primarul Dudau. El, in schimb, a raspuns. Si uite asa am ajuns in lumea grotelor:

“Alo, cine ma deranjeaza?”

-Buna ziua, domnule primar, de la ziarul “Desteptarea” va deranjam. Am dori…
-Nu va cunosc si nu stiu ce vreti! De unde sa stiu ce vagabonzi ma suna la telefon? Eu nu vorbesc cu orisicine. Veniti la sediu!
-Dar este vorba de o simpla intrebare legata de bugetul ACS Gloria Zemes. Cum comen…
-Astea-s informatii secrete! Secrete, intelegeti? Cum puteti sa-mi cereti sa va dau informatii secrete?
-Nu-s deloc secrete, figureaza pe site. Doream sa va intrebam…
-Da’ cine esti dumneata sa ma iei pe mine la intrebari? Cum iti permiti? Tocmai cu mine v-ati gasit sa faceti anchete?

Câteva intrebari si un nou prefix

Convorbirea cu primarul Costel Dudau s-a oprit aici. Nu noi i-am pus capat. Dimpotriva, am incercat sa reluam discutia, insa dorinta unui dialog a existat doar din partea noastra. E clar, primarul nu vrea “sa fie anchetat”. Noi ne permitem, insa, in continuare, sa-i punem intrebari. De genul: e adevarat ca desi a inchiriat de la Primarie o singura camera la stadion, ACS Gloria Zemes a mobilat din propriul buget restul de incaperi ale arenei? De ce a fost micsorata suprafata de joc a stadionului cu 6 x 6 metri? Nu era mai simplu ca intabularea terenului sa se faca la timp astfel incât indiguirea sa se realizeze fara a fi afectat spatiul destinat suprafetei de joc? Intrebarile nu se opresc aici. Vom continua sa le adresam prin intermediul ziarului. Sau, vorba unui coleg, vdaca va fi nevoie, om pune din nou mâna pe telefon si vom forma noul prefix al Gloriei Zemes: “0-9”!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

21 COMENTARII

  1. Da ma lasati cu penalul asta. Cat a fost la echipa il pupa in toate directiile pe primar, acum cand a vazut ca nu il mai suporta primaru a inceput sa il atace. A mancat bani multi de pe spatele oamenilor. Isi merita sarta.

  2. Sa explice cat salariu primea lunar, si ce munca presta pentru acel salariu. Mergea de doua ori pe saptamana la stadion cu copiii, apoi se oprea la baruri. Nu a avut niciodata rezultate la nici un nivel. A cumparat locul in liga a IV a , era ciuca batailor , se certa cu toata lumea si mai mult poftea si la functia de presedinte al echipei de fotbal. Copiii nu sunt multumiti de comportamentul lui. Nu are ce cauta la echipa un om care nu area habar de fotbal, nu il leaga nimic, fara legitimatie de antrenor, fara cursuri in privinta fotbalului… E nevoie de un om care sa iubeasca sportul si sa ii invete pe copii , nu doar de un am care sa primeasca o enumeratie lunara. Primaria Zemes nu e capra de mult a nimanui.

  3. Hahaha …si cine ma rog e Dna Andreea ?? Ce naiba stie ea ca sa gestioneze un club de fotbal ? Dle primar esti la fel de penibil cum ai declarat de pers de mai sus .sa-ti fie Rușine ….am ajuns de rasul județului:)))

  4. Domnule Dudau, am fost presedinte 2012-2013 la Gloria Zemes si nu ravnesc la functia de presedinte iar ca performante am format o echipa care activeaza in liga a IV. DUMNEAVOASTRA investiti la stadion in urma muncii mele! Ma intreb actuala Presedinta ce diploma are si ce calificare, ce sporturi a practicat? A-TI adus un antrenor cu calificare pe numele Borcau Dumitru , a stat un an si jumatate doar antrenand nu a avut si competitii. Performantele mele mai sunt: portarul Iscu va spune ceva? acum este la Aerostar in divizia C. Nicu Merlusca a fost in lotul national de amatori a Romaniei in Polonia. Proiectul sport si recreere este al dumneavoastra domnule primar?
    IAR IN URMA ACESTUI ARTICOL SI EXPUNEREA ADEVARULUI REZILIATI CONTRACTUL DE PRESTARI SERVICII? NE VOM INTALNI IN INSTANTA PENTRU TOATE JICNIRILE PE CARE LE ADUCE-TI!

  5. domnule stoica daca tot te lauzi ca ai fost un antrenor bun de ce nu te lauzi cu rezultatele pe care le ai de cind ti-a fost incredintata echipa mica de copii cite meciuri ai cistigat pina acum nu tie rusine daca sa intimplat sa se piarda un meci cu echipa de la tescani ce e o crima ori sa-si ea revansa se pierde si se cistiga acum ca o sa fii dat afara nu stii cu ce sa te scoti eu am incredere in noul antrenor ca o sa reuseasca sa aduca rezultate cu toate echipele de la zemes esti o rusine pentru comuna zemes

LĂSAȚI UN MESAJ