Clar, e omul cu golul. Adica exact ce lipsea Aerostarului. Si nu doar Aerostarului. “Gata, ne-am luat atacant! Cu Edi Tismanaru in teren si cu Giani Florian pe banca, n-avem cum sa nu decolam”, anunta presedintele sectiei de fotbal a divizionarei C, Valerian Voicu la inceputul lui octombrie, adica in perioada in care Aerostarul avea doar cinci puncte adunate in sase etape. Acum, la final de tur, “aviatorii” se afla pe locul 5, cu 17 puncte, iar contributia lui Tismanaru este una semnificativa. “Nu mi-am facut decât datoria”, spune atacantul in vârsta de 27 de ani, care, iata, stie sa joace si in aparare.

– OK, Edi, nu ti-ai facut decât datoria. Spune-ne, totusi, cum de a reusit un fotbalist care nu mai jucase de un an de zile, sa-si faca datoria intr-atât de bine, incât Aerostarul sa devina revelatia turului?

-Sa fim bine intelesi: e meritul tuturor. Noi am crescut de la un meci la altul, dând dovada de caracter, iar aici s-a vazut mâna domnului profesor Giani Florian, un antrenor care impune respect si seriozitate. In ceea ce ma priveste, am fost foarte bine primit de baieti, lucru care m-a stimulat si m-a ajutat sa trec cu usurinta peste faptul ca ma aflam in urma cu pregatirea fizica. A fost o perioada foarte buna. Pacat ca s-a incheiat turul!

-In sase jocuri ai marcat patru goluri. Cel mai frumos?

-Ultimul, in jocul câstigat sâmbata, la Miercurea Ciuc. Am sutat din afara careului, deschizând scorul. A fost un joc cu dus-intors. Am avut 2-0 la pauza, am fost egalati prin Bajko, un atacant foarte bun, care ar putea juca lejer in liga secunda, iar noi ne muscam mâinile la 2-2. Pentru noi, remiza era ca o infrângere. Noroc ca la ultima faza, Ichim a marcat golul de 3-2. Ar fi fost nedrept sa nu incheiem cu o victorie deoarece suntem pe un drum bun.

– Apropo de drum: vei continua la Aerostar in retur sau te intorci in Norvegia, la munca?

-Buna intrebare. Sincer, mi-as dori sa ramân, pentru ca ma simt bine aici, dar nu depinde numai de mine. Cred ca cel mai sigur voi putea da un raspuns dupa data de 15 decembrie, dar, repet, mi-as dori sa ramân.

-Exista varianta Aerostar, exista varianta Norvegia, dar mai exista si o alta posibilitate. Uite, Sport Clubului ii lipseste un golgheter de profilul tau. Cine stie, poate ca din aceasta iarna, Tismanaru va deveni “omul cu golul” la nivel de liga secunda.

-La Sport Club sunt doi oameni care stiu foarte bine ce au de facut pentru ca Bacaul sa conteze din nou in fotbal: nea’ Cristi Popovici si nea’ Ghita Poenaru. O spun cu toata sinceritatea. Si, la fel de sincer, nu cred ca se gândesc ei la mine.

-Totusi, daca ar aparea o oferta, ce ai raspunde?

-As fi onorat macar sa fiu sunat. De ce sa nu recunosc ca mi-as dori sa joc din nou cu Bacaul in liga a doua, insa pentru moment sunt la Aerostar, unde ma simt mai bine.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ