Divizionarele C Aerostar, CSM Bacău și FC Dinamo Bacău au confirmat în mod oficial participarea la ediția de campionat care va debuta pe 28 august. Rămâne doar ca ultimele două grupări să-și asigure și un buget în ton cu exigențele eșalonului trei

Pe hârtie, sunt în Liga a III-a. Toate trei: și Aerostar Bacău, și CSM Bacău, și FC Dinamo Bacău. Cele trei divizionare C și-au confirmat participarea la ediția de campionat ce va începe pe 28 august, asta în condițiile în care data limită impusă de FRF în ceea ce privește înscrierea expiră azi, 15 iulie. Rămâne doar ca CSM Bacău și FC Dinamo Bacău să-și asigure și un buget pe măsura Ligii a III-a.

Clasată pe un onorant loc 7 în sezonul trecut, CSM Bacău, echipă aflată sub tutela Consiliului Local, are parte de o vară agitată în condițiile în care bugetul municipiului este blocat. Băcăuanii și-au reluat pregătirile sub conducerea lui Gheorghe Penoff și Codrin Mindirigiu, care au rămas la comandă după ce antrenorul principal Giani Florian, ajuns la final de contract și, probabil, și la limita răbdărilor având în vedere problemele financiare ale grupării, s-a despărțit de „CSMei”.

„Noi ne pregătim pentru campionat, în speranța că problemele finaciare se vor rezolva odată cu deblocarea bugetului. În linii mari, mizăm pe același lot din sezonul trecut”, a declarat antrenorul Penoff. Vară de trudă și pentru FC Dinamo Bacău, președintele nou-promovatei, Remus Pozînărea făcând toate diligiențele pentru ca, beneficiind de ajutorul sponsorilor, gruparea înființată în 2017 să poată facă față acestei noi provocări.

„Ne-am înhămat la un drum greu, dar noi suntem obișnuiți cu dificultățile pentru că ne-am izbit de ele încă din clipa înființării; nimic nu ni s-a făcut cadou”, a subliniat Pozînărea. Singurul club cu stabilitate și cu o perspectivă sigură rămâne Aerostar, care s-a reunit pe 12 iulie, sub bagheta lui Mișu Ionescu și cu un lot remaniat. „Principalul nostru obiectiv este să reconstruim o echipă competitivă. Deocamdată, nu vrem să vorbim despre promovare”, a anunțat președintele CS Aerostar, Doru Damaschin.

„Aviatorii” vor deschide seria amicalelor miercurea viitoare, pe 21 iulie, contra concitadinei FC Dinamo Bacău. De văzut dacă cele două echipe se vor întâlni și în campionat sau dacă nu vor fi repartizate în serii diferite. În ultima perioadă s-a avansat posibilitatea ca toate cele trei divizionare C băcpăuane să se regăsească în Seria I, alături de Bucovina Rădăuți, Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni, Știința Miroslava, CSM Pașcani și Dante Botoșani. Asta, în teorie. Să vedem dacă și pe hârtie.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE