Aerostar si-a reluat pregatirile cu acelasi staff tehnic si acelasi lot de jucatori cu care a incheiat sezonul trecut

Noul Aerostar este, de fapt,… vechiul Aerostar. Si, la urma urmei, de ce sa schimbi ceva care merge bine? Stiti cum se zice: no news, good news! Singura divizionara C a judetului Bacau da, in continuare, credit staff-ului tehnic si lotului de jucatori cu care a incheiat sezonul trecut pe locul 4 in Seria I. “Cuvântul de ordine este continuitatea”, a anuntat presedintele CS Aerostar, Doru Damaschin, prezent, alaturi de presedintele sectiei de fotbal, Valerian Voicu, la reunirea de miercuri dupa-amiaza a lotului antrenat de Giani Florian si Florin Otelita.

28 de jucatori

La reluarea pregatirilor, “aviatorii” s-au prezentat cu un efectiv de 28 de jucatori. Inclusiv “gurile de foc” din primavara trecuta, Tudor Homneac (venit intre tur si retur, de la Cetatea Târgu-Neamt) si Edi Tismanaru (revenit pe final de campionat, din Norvegia). “Eu sunt convins ca putem miza in continuare pe serviciile lui Tismanaru. Nu cred ca se pune problema ca el sa nu fie alaturi de noi cel putin pâna in iarna, daca nu cumva si mai mult. Si el, si Homneac sunt jucatori cu experienta care pot ajuta echipa noastra, alcatuita preponderent din tineri”, a declarat antrenorul Giani Florian.

Imprumuturi?

La primul antrenament al Aerostarului au participat si stoperul Alex Belecciu (an de nastere ’96) si atacantul Matei (’95), aflati in vederile divizionarei B Sport Club pentru un eventual imprumut. Având in vedere ca SC Bacau se va alinia la startul pregatirilor luni, 20 iulie, este de presupus ca in acest weekend, situatia lui Belecciu si Matei va fi definitivata intr-un fel sau in altul. “Obiectivul nostru este stiut: ne propunem sa formam jucatori tineri, cum este si cazul celor doi, pe care sa-i recomandam unor cluburi de nivel superior. Acum, ramâne ca persoanele in cauza sa decida ce si cum”, a explicat Giani Florian.

Regulament

Si in perspectiva noului sezon, divizionara C bacauana conteaza pe mai multi jucatori “babies”, marea majoritate provenind din curtea proprie. Miza pe tineri face parte din specificul clubului prezidat de Doru Damaschin, dar este impusa si de regulament, mai ales ca, din toamna, fiecare echipa de Liga a III-a va fi obligata sa aiba in teren, concomitent, cel putin trei jucatori nascuti in 1996 sau mai mici. De altfel, Aerostar s-a pliat si anul trecut pe o astfel de formula, chiar daca regulamentul nu o prevedea. Astfel, “aviatorii” i-au avut ca titulari pe Belecciu (’96), Leonte (’97) si Ardei (’98), pe lânga masivul grup de jucatori nascuti in 1995: A. Popa, St. Pavel, Scânteie. R. Gheorghe, Artenie si Matei.

Program

Aerostar isi va continua programul de reacomodare la efort, urmat de teste fizice pâna pe 3 august, data la care se va intra intr-un stagiu de pregatire centralizata la baza proprie. Elevii lui Giani Florian vor iesi din cantonament pe data de 14 august, cu fix doua saptamâni inainte de startul campionatului. Atât pe durata cantonamentului, cât si in cele doua saptamâni premergatoare inceperii esalonului trei, bacauanii vor disputa mai multe meciuri de verificare. Primul joc oficial va avea loc, dupa toate probabilitatile, pe 12 august, cu prilejul fazei secunde a Cupei României.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ