Aerostar a luat in cantonamentul de la Vatra Dornei mai multi juniori, printre care si un atacant de 14 ani si o luna!

"Veteranul" Ramon

Aerostar continua sa-si primeneasca efectivul cu jucatori foarte tineri, din propria pepiniera. Astfel, in lotul deplasat in cantonamentul de la Vatra Dornei de antrenorii Gioni Andries si Valentin Cioanca s-au regasit mai multi juniori. Sef de coloana este "veteranul" Ramon Gheorghe, care, la 16 ani, se afla deja la al treilea stagiu de pregatire centralizata cu prima echipa a "aviatorilor". Alaturi de el se afla insa si câtiva "boboci" de viitor: Lungu, Ichim II si Alexandru Nutu.

Debut precoce

Cei trei provin de la grupe de vârsta diferite. Lungu e nascut in 1995, George Ichim (sau Ichim II, cum i se mai spune pentru a fi diferentiat de fratele sau mai mare) reprezinta vârful grupei de 1996, in timp ce Alexandru Nutu este mezinul trupei, fiind nascut pe 25 decembrie 1997! Prin urmare, Nutu nu are decât 14 ani si o luna, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa debuteze marti in echipa mare a Aerostarului, pentru care a jucat timp de o repriza in amicalul cu FCM Târgu-Mures II.

La 13 ani, ca la 17

"Toti sunt jucatori de perspectiva, iar prezenta lor in lotul primei echipe reprezinta deopotriva o recompensa si un stimulent", a declarat "secundul" Vali Cioanca, descoperitorul lui Nutu: "L-am vazut vara trecuta, la Cupa Magura si am crezut ca are vreo 17 ani. Când mi-a spus ca n-are decât 13, am ramas cu gura cascata. Are un fizic impresionant si cred ca, daca va lucra asa cum trebuie va ajunge departe, asa cum au ajuns un Ghinga sau chiar Pantilimon".
D. Sion

Alte articole