21 iunie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: CSM Bacău leagă victoriile

Fotbal/ Liga a III-a: CSM Bacău leagă victoriile

După succesul cu 3-0 în derby-ul cu FC Bacău, de runda trecută, „CSMeii” lui Popovici și-au asigurat supremația citadină, învingând sâmbătă, cu același scor, și pe Aerostar

După startul fals, cu un singur punct luat în primele două etape, divizionara C CSM Bacău și-a reglat cadența. Și, așa cum era de așteptat, a început să lege victoriile. Învingători, runda trecută, cu 3-0 pe terenul celor de la FC Bacău, „CSMeii” s-au impus cu același scor sâmbătă, pe „Letea”, într-un alt derby, cel cu Aerostar, din runda cu numărul patru. În formula Țăranu- Acatrinei, I. Ursu, Adăscăliței, Moroșanu- Cătău (min. 86 Strat), Taciuc (min. 48 Buțerchi), Săvoaia, Unghianu (min. 86 Șchiopu)- Corban (min. 66 Viorică), Aftanache (min. 86 L. Popa), echipa antrenată de Cristi Popovici a controlat prima repriză, una pe care a încheiat-o cu un avantaj de două goluri. În min. 12, Corban a deschis scorul, deviind centrarea de pe stânga a lui Unghianu, pentru ca în min. 38, la cornerul executat de Acatrinei la colțul scurt, căpitanul Ion Adăscăliței să reia puternic și precis cu capul balonul în poartă.Alt scenariu imediat după pauză, cu Aerostar, o echipă foarte tânără, încă nerodată, dar bine determinată, în încercarea de a redeschide partida. Mizând pe garnitura Ov. Mocanu- Bobârnac, Prențu, Benchea, Arnold- Băisan (min. 80 Paveluc), Telcean, M. Matei (min. 88 Atodiresei), Belciu (min. 46 A. Dobre)- Coroamă, N. Constantinescu (min. 70 Tilibașa), „aviatorii” lui Mișu Ionescu și-au creat două bune oportunități de a înscrie, însă voleul spectaculos al lui Benchea a trecut la nici o palmă de vinclu în min. 58, pentru ca trei minute mai târziu, reluarea „din prima” a lui Dobre să rămână, la rândul său, fără rezultat. Cu 11 minute înainte de final, un henț comis de gazde în propriul careu a fost trecut cu vederea de arbitru, pentru ca în min. 86, I. Ursu, aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, să puncteze pentru 3-0, reluând în poartă, un balon respins în prealabil de portarul Ov. Mocanu. Învingătoare meritată, CSM Bacău urcă pe locul 3, având același număr de puncte, șapte, cu echipa de pe poziția a patra, CSM Vaslui (viitoarea sa adversară), în timp ce Aerostar coboară două poziții, ajungând pe 7 înainte de jocul din runda a cincea, de acasă, cu Rapid Brodoc.

Cu un punct și un loc sub Aerostar se află FC Bacău, care a ajuns la al treilea eșec consecutiv după ce sâmbătă a cedat cu 2-0 (goluri Ponea- min. 60 și Dascălu- 66) la Brodoc. Situație dificilă pentru elevii lui Costel Enache, care au însă posibilitatea de a se redresa vineri, atunci când vor primi vizita „lanternei roșii” Viitorul Darabani, formație surclasată sâmbătă, acasă, cu 10-1 de Bucovina Rădăuți! În fine, în Seria 5, cea de-a patra reprezentantă a județului în Liga a III-a, Viitorul Curița a contabilizat a treia înfrângere stagională: 0-1 la Brașov, cu Kids Tâmpa. Etapa viitoare, programată pe 23 septembrie, curițenii (locul 8, cu 3 puncte), vor evolua în propriul fief, împotriva lui Olimpic Zărnești, echipă aflată pe poziția a cincea, cu 8 puncte în cont.

Seria 1

Rezultatele etapei a patra: Foresta Suceava- Șomuz Fălticeni 3-2, Știința Miroslava- CSM Vaslui 0-2, CSM Bacău- Aerostar Bacău 3-0, Rapid Brodoc- FC Bacău 2-0, Viitorul Darabani- Bucovina Rădăuți 1-10.

Programul etapei viitoare/ vineri, 22 septembrie, ora 17.00: FC Bacău- Viitorul Darabani, Aerostar Bacău- Rapid Brodoc. Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17.00: Bucovina Rădăuți- Foresta Suceava, CSM Vaslui- CSM Bacău, Șomuz Fălticeni- Știința Miroslava.

Clasament

1 Foresta Suceava   4        4        0        0        12-4   12p.

2 Bucovina Rădăuți  4        3        0        1        17-7   9p.

3 CSM Bacău           4        2        1        1        10-6   7p.

4 CSM Vaslui          4        2        1        1        9-8     7p.

5 Rapid Brodoc       4        2        0        2        8-5     6p.

6 Știința Miroslava   4        2        0        2        7-6     6p.

7 Aerostar Bacău     4        1        1        2        4-7     4p.

8 FC Bacău             4        1        0        3        5-10   3p.

9 Șomuz Fălticeni    4        0        2        2        7-10   2p.

10 Viitorul Darabani 4        0        1        3        3-19   1p.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img