Fundașul de 15 ani al „aviatorilor” este unul dintre cei mai tineri jucători ai întregului campionat

Nume: Bacalu. Prenume: Bogdan. Vârsta: 15 ani, patru luni și 23 de zile. Caracteristici: talentat, muncitor și ambițios. Note particulare: va ajunge departe. Primele semnalmente le oferă cartea de identitatea. Celelalte, terenul de joc. La 15 ani pe care i-a împlinit pe 7 iulie, Bogdan Bacalu este unul dintre cei mai tineri jucători ai întregului campionat de Liga a III-a. Și cel mai tânăr titular al Aerostarului. Crescut la Academia FC Bacău „Cristian Ciocoiu”, Bacalu a făcut în acest an pasul către divizionara C Aerostar, culegând imediat impresii favorabile, în ciuda vârstei fragede. „Se vede că Bogdan a fost format la o școală de fotbal de eltă precum FC Bacău”, a declarat team-managerul „aviatorilor”, Gabi Voicu. „Are tot ce-i trebuie pentru a reuși în fotbalul mare”, a apreciat și antrenorul Aerostarului, Mișu Ionescu. Elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bogdan Bacalu își împarte timpul între casă, școală și stadion. „Vreau ca în câțiva ani să fac pasul către Liga I și, ulterior, într-un campionat puternic din străinătate”, este visul tânărului fundaș stânga.

-Bogdane, înainte de toate, de ce ai ales Aerostarul?

-Am considerat că este cea mai bună variantă și timpul mi-a arătat că alegerea a fost una corectă. După perioada de formare la FC Bacău- țin să mulțumesc și pe această cale celor de acolo, în frunte cu fostul meu antrenor, Radu Ciobanu, care a avut multă răbdare cu mine și de la care am învățat enorm- am considerat că ar fi în avantajul meu să mă antrenez cu jucători mai mari ca vârstă, în cadrul unei echipe care în ultimii ani a fost de două în liga secundă. Am dorit să rămân în Bacău, aproape de părinți și de școală, asta și în condițiile în care am intrat la un liceu bun.

-Cum te-ai integrat la Aerostar?

-Foarte ușor și foarte bine. Grupul m-a primit frumos și m-a asimilat repede, motiv pentru care continui să le fiu recunoscător colegilor de echipă, antrenorilor și conducerii clubului.

-Impactul cu Liga a III-a?

-E clar că aici este mai greu decât la juniori, dar încerc să progresez cu fiecare antrenament și cu fiecare meci. Sincer, la început nu mă așteptam să joc atât de multe partide ca titular. Țin minte și acum debutul ca titular, la Făurei; o bucurie fără egal. Încerc să fac totul pentru a-mi ajuta echipa și pentru a mă ajuta pe mine. Campionatul este unul dificil, dar trag tare. Am și șansa că, în momentele ceva mai delicate, coechipierii mi-au fost mereu aproape.

-Antrenorul tău, Mișu Ionescu spunea despre tine că, la cum te pregătești, de multe ori uită și el că ai doar 15 ani.

-Îi mulțumesc lui Mister pentru tot. Într-adevăr, nu o dată mi-a spus: „Bogdane, eu cu tine vorbesc ca și cum ai fi un jucător de 18, 19 sau 20 de ani”. Asta nu poate decât să mă ajute și să mă motiveze.

-Care ți s-a părut cea mai bună echipă din Seria 2?

-Chiar dacă am jucat doar 30 de minute contra ei, Oțelul. Mi s-a părut peste Focșani și peste Buzău.

-Șanse pentru play-off?

-Trebuie neapărat să o batem vineri, pe CSM Râmnicu-Sărat. Și eu zic că batem.

-La juniori jucai fundaș central, dar la Aerostar ești folosit ca fundaș stânga, asta și pentru a nu te expune foare mult. Care crezi că va fi postul pe care te vei consacra?

-A ajuns să-mi placă mai mult ca fundaș stânga. Sigur, joc acolo unde mă pune antrenorul, dar simt că am ajuns să mă descurc mult mai bine în bandă.

-Ai și vreun model ca fundaș stânga?

-Favoritul meu este Alphonso Davies, de la Bayern Munchen.

-Cum a fost experiența la naționala U16 a României?

-E fantastic să fii convocat sub tricolor. Chiar dacă meciul cu Bosnia a fost doar unul cu caracter amical, pentru mine a însemnat enorm. Mi-a arătat ce înseamnă un meci internațional, dar a constituit și un stimulent, motivându-mă să mă pregătesc exemplar pentru a fi convocat din nou.

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE