Azi este programata tragerea la sorti a meciurilor din esalonul secund. Tot azi se va cunoaste si soarta Sport Clubului

Mult a fost, putin a mai ramas. Astazi, la Casa Fotbalului, se va bate in cuie numarul de echipe cu care va porni la drum, pe 6 august, campionatul ligii secunde la fotbal. De inscris, s-au inscris 22 de echipe. Nu toate, insa, se vor regasi in tintarul campionatului care va fi stabilit tot azi, in jurul prânzului.

Pe lista incertitudinilor figureaza, fireste, si Sport Club Bacau. Aflata intr-o situatie financiara dezastruoasa, gruparea prezidata de Cristi Ciocoiu se afla mai aproape de desfiintare decât de continuarea activitatii. Dupa ce Primaria Bacau a refuzat sa ia in primire echipa cu tot cu datorii, toate sperantele Sport Clubului s-au legat de omul de afaceri buzoian Viorel Tudose, cunoscut drept “etern posibil investitor” in fotbalul românesc la nivel de club.

Tudose negociaza de mai bine de o luna preluarea Politehnicii Timisoara, promisiunea sa fata de conducerea Sport Clubului fiind urmatoarea: “Daca nu ajung la un acord cu oficialitatile timisorene, vin in Bacau”. Sport Clubul va continua sa astepte un raspuns din partea lui Tudose pâna la tragerea la sorti de azi. Daca raspunsul nu vine sau este unul negativ, gruparea bacauana poate sa traga obloanele. Sau, in cel mai fericit caz, sa se inscrie in Liga a III-a, taraganând lucrurile inca vreo doua-trei saptamâni. Jucatorii Sport Clubului nu mai sunt, insa, dispusi sa astepte. Sunt satui de promisiuni si de amânari si au bagajele gata facute. Prin urmare, azi e ziua decisiva. Si pentru ei, si pentru echipa.

Echipele cu drept de joc in Liga a II-a si care si-au mentnut cererea de inscriere la FRF: UTA Batrâna Doamna, Dunarea Calarasi, Academica Clinceni, CS Mioveni, FC Brasov, Sport Club Bacau, Dacia Braila, Chindia Târgoviste, FCM Baia Mare, Juventus Bucuresti, Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe, CS Balotesti, CS Afumati, ASU Poli Timisoara, Luceafarul Oradea, ACS Berceni, Soimii Pâncota, CSM Râmnicu-Vâlcea, Olimpia Satu Mare.

Echipe retrogradare in Liga a III-a, care au depus cerere de a activa in Liga a II-a: Foresta Suceava, Unirea Târlungeni, Metalul Resita.

Echipe care nu vor juca in Liga a II-a desi aveau acest drept: ACS Poli Timisoara (reprimita in Liga I in locul Rapidului), Petrolul Ploiesti (intrata in faliment), Farul Constanta (va continua in Liga a III-a).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Daca lua Primaria echipa, Necula era arestat pana in decembrie. Ar trebui intai sesizat DNA-ul si abia apoi sa vada ce poate face Primaria Bacau pentru echipa. Sa baga bani Ciocoiu si clica mafiota a PNL , daca sunt atat de valorosi.

 2. Vioel Tudose s-a laudat ca poate da 3 milioane de euro pe an la fotbal. Putea da 2 milioane la Timisoara si 1 milion (sau 500.000 de euro) la Bacau. Faptul e consumat… Macar, sa promoveze Aerostar !

 3. Cât de fanatic microbist de fotbal sunt nu am crezut absolut nici un pic în ”varianta” Tudose.
  Acel om este un îmbârligător, un țepar și un șarlatan.
  Revenind la ”ai noștri”, eu dacă eram primarul Bacăului (acum) nu puteam lua echipa, gruparea, clubul cu datorii făcute de niște hoți și manglitori gen Stavarache&Goian.
  În urma acestor doi perverși rămân cratere adânci, la propriu, în Bacău și răni adânci tuturor iubitorilor de fotbal și sporturi de echipă. Câți ani trebuie să treacă pentru a se uita aceste lucruri ??
  De pus la loc este greu, este f greu în acest regim de ”democrație” maximă.

 4. În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

  – Aprobă componenţa nominală a Ligii 2, ediţia 2016-2017:

  1. ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  2. CS Luceafărul Oradea
  3. ASC Juventus Bucureşti
  4. ACS ASU Politehnica Timișoara
  5. CS Afumaţi
  6. ACS UTA Bătrâna Doamnă
  7. AFC Dunărea 2005 Călăraşi
  8. FC Chindia Târgovişte
  9. ACS Dacia Unirea Brăila
  10. CS Mioveni
  11. ACS FC Academica Clinceni
  12. FC Braşov
  13. ACS FC Municipal Baia Mare
  14. CSM Râmnicu Vâlcea
  15. CS Baloteşti
  16. CS Şoimii Pâncota
  17. ACS Berceni
  18. CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
  19. ACS Foresta Suceava
  20. CS Unirea Tărlungeni
  21. CS Metalul Reşiţa SA

  – Aprobă ca FRF să îl propună pe domnul Ion Geolgău ca reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal în Comisia de Dezvoltare şi Asistenţă Tehnică a UEFA (Development and Technical Assistance Committee), acesta urmând să îl înlocuiască pe domnul Aurel Ţicleanu.

  Urmează să se stabilească țintarul turului, cu mențiunea că cel puțin statutul celor de la Șoimii Pîncota reprezintă o mare necunoscută pentru toată lumea. Președintele Pavel Piroș nu a putut fi contactat până la această oră.

  UPDATE 1!

  Au fost două trageri de sorți. Pentru varianta cu 21 de echipe, cu Șoimii Pîncota și cu 20 de echipe, fără Șoimii Pîncota. În prima variantă, UTA joacă cu CSM Râmnicu Vâlcea acasă, iar în a doua, cu Berceniul tot acasă.

  Ediția 2016-2017 a Ligii a II-a începe sâmbătă, 6 august, dar oficialii utiști au cerut deja amânarea primului meci de campionat pentru că Man, Tănase și Petre sunt convocați la lotul național Under 19 pentru dubla cu Israelul.

  Totodată, se mai știe ca derby-ul dintre UTA și ASU Poli va avea loc la Arad în cadrul etapei a 16-a.

  UPDATE 2!

  Iată cele două variante de rundă inaugurală:

  Cu 20 de echipe
  Luceafărul Oradea – FC Brașov
  CS Afumați – CS Mioveni
  Sepsi Sfântu Gheorghe – Metalul Reșița
  Juventus București – Dacia Unirea Brăila
  Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava
  Dunărea Călărași – CSM Râmnicu Vâlcea
  Unirea Tărlungeni (Ștefănești, IL) – Chindia Târgoviște
  UTA – ACS Berceni (Constanța)
  ASU Politehnica – FCM Baia Mare
  CS Balotești – Academica Clinceni

  Cu 21 de echipe

  CS Afumați – Șoimii Pâncota
  Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov
  Juventus București – CS Mioveni
  Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
  Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila
  Unirea Tărlungeni (Ștefănești, IL) – Foresta Suceava
  UTA – CSM Râmnicu Vâlcea
  ASU Politehnica – Chindia Târgoviște
  CS Balotești – ACS Berceni (Constanța)
  Academica Clinceni – FCM Baia Mare
  Luceafărul Oradea stă.

LĂSAȚI UN MESAJ