Ramasa fara finantare de la Consiliul Local pe Legea 350/ 2005, divizionara B Sport Club poate supravietui doar daca e preluata de municipalitate. Azi, autoritatile locale vor discuta cu sefii FRF cadrul legal prin care echipa poate trece sub tutela Primariei Bacau


PUBLICITATE

Scor: 2-14

Divizionara B Sport Club Bacau isi afla azi viitorul: continua sau dispare. Pentru a ramâne in joc ca o echipa de fotbal, gruparea bacauana are o singura varianta: sa fie preluata de municipalitate. Vineri, SC Bacau si-a luat adio de la cei 2.000.000 lei pe care ii astepta in baza Legii 350/ 2005. Proiectul de finantare nerambursabila depus de clubul condus de liberalul Cristi Ciocoiu a fost respins de consilierii locali cu un vot categoric: 14-2!

La finalul sedintei extraordinare de CL care a taiat SC-ul de pe lista finantarilor nerambursabile, primarul Cosmin Necula a intins plasa de protectie: “Dorim ca echipa de fotbal Sport Club Bacau sa treaca sub tutela municipalitatii. Important este sa gasim si calea legala. Pentru aceasta, ne vom intâlni luni, cu conducerea FRF”.

Ilegalitati…

Pâna sa vedem daca plasa rezista sau nu, sa facem un salt inapoi. Si sa intelegem de ce proiectul de finantare nerambursabila in valoare de 2.000.000 lei nu a trecut vineri de votul Consiliului Local. In doua cuvinte, explicatia a fost “mostenirea genetica”.

In câteva propozitii, vina o poarta gestiunea defectuoasa (eufemism) a fostei conduceri a clubului asigurata de Liviu Goian si ale carei ilegalitati se regasesc si intr-un raport al Curtii de Conturi. Principalul capat de acuzare este un imprumut acordat ilegal de Primarie, in valoare de aproximativ 100.000 de euro, prin Sport Club Bacau SA. Asta ca sa nu mai vorbim de suspiciunile ridicate de finantarile de peste 1 milion de euro asigurate echipei, de catre Primarie, in perioada 2012-2014.

Si somn adânc

Pe lânga ilegalitatile comise de fostii sefi ai Sport Clubului, in votul negativ de vineri al consilierilor locali a cântarit mult si imobilismul actualei conduceri a divizionarei B. Departe de a implica resurse financiare din zona privata, in 2016 bugetul clubului a fost construit aproape in totalitate pe finantarea pe Legea 350/2005!

“Si daca ati fi primit banii de la municipalitate, cum ati fi platit salariile din urma ale fotbalistilor, stiut fiind faptul ca nu exista cadrul legal de a asigura plati retroactive?”, a sunat interpelarea consilierului independent Cristian Ghinges. In mod normal, raspunsul ar fi trebuit sa vina de la presedintele SC-ului, Cristi Ciocoiu. Numai ca acesta nu s-a prezentat la sedinta de CL, preferând un mini-concediu la mare. S-o fi dormind bine la soare?

Singura varianta

Asadar, toate sperantele SC Bacau se leaga de intrevederea pe care delegatia alcatuita din reprezentantii Primariei si ai clubului o va avea la Bucuresti, cu sefii FRF. Intrevederea de azi si-a gasit preambulul in discutia telefonica purtata vineri, de primarul Cosmin Necula cu presedintele FRF, Razvan Burleanu.

Scopul: gasirea cadrului legal prin care echipa poate trece la Primarie. Având in vedere datoriile inregistrate de Asociatia Sport Club (si care nu pot fi stinse decât prin fonduri private), dar si faptul ca CSSM (clubul Primariei) nu are sectie de fotbal pentru a prelua echipa in acest moment, caile de salvare nu sunt foarte multe.

Cea mai plauzibila varianta ar fi preluarea drepturilor sportive de catre societatea detinuta de municipalitate, Sport Club Bacau SA. Cert este ca astazi se va sti, in sfârsit, daca echipa continua sau dispare.

Alte articole