Trecut, prezent, viitor. Acesta este motto-ul Sport Club Bacau la final de 2015. Un motto ce apare si pe calendarul oficial al clubului si care include fotografii cu Dinamo Bacau, Sport Clubul anilor 70-80, FCM Bacau, dar si cu echipele de copii ale FC Bacau. Nici sloganul si nici imaginile nu au fost alese la intâmplare: gruparea prezidata de Cristi Ciocoiu va oficializa in 2016 preluarea palmaresului fotbalului bacauan. Concret, al clubului care, in perioada 1949- 2012, a purtat, pe rând, denumirile Dinamo Bacau, Sport Club, Constar, Selena, AS Bacau si FCM. “Cu exceptia câtorva formalitati, totul este rezolvat din acest punct de vedere, astfel incât in 2016, Sport Club va avea palmaresul fotbalului bacauan”, a precizat presedintele Cristi Ciocoiu, care a anuntat si schimbarea emblemei. Astfel, pe tricourile lui Ursu, Adascalitei si Vraciu va aparea stema alb-rosie purtata in anii ’70- ’80 de Catargiu, Costel Solomon si Doru Botez si care se regaseste astazi pe echipamentul copiilor de la FC Bacau. “Numele echipei va ramâne Sport Club deoarece sub aceasta titulatura echipa fanion a orasului a evoluat vreme de doua decenii”, a subliniat Ciocoiu. De la trecut la prezent si de la prezent la viitor. “Cu totii ne dorim ca fotbalul bacauan sa revina acolo unde a fost vreme de foarte multi ani, insa in lipsa unui buget pe masura si a unui stadion functional, nu putem vorbi, deocamdata, de promovarea in Liga I. Obiectivul ramâne supravietuirea clubului, dar si intarirea primei echipe si dezvoltarea centrului de copii si juniori”, a concluzionat presedintele SC Bacau, Cristi Ciocoiu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Numele de FCM.Bacau,suna mai frumos. FCM.Bacau face parte din aceasi istorie. Si e urmasa lui Dinamo Bacau,sport Club Bacau, FC. Constar Bacau,Selena Bacau,AS. Bacau si FCM.Bacau. Domnu cristi poate va ganditi sa schimbati numele si culorile. Numele de FCM.Bacau va atrage spectatotrii ca un magnet. Si asa va fii.

  2. Preluarea palmaresului este cea mai buna veste la final de an. Am crescut cu FCM Bacau dar stiu ca sub titulatura Sport Club echipa fanion a Bacaului a obtinut cea mai buna clasare din istoria sa. Important este ca se preia palmaresul si ca se revine la culorile alb si rosu cu care juca Sport Clubul lui Dembrovschi , Pana, Rugiubei si mai tirziu Soiman, Vamanu si. C. SolomonHai Sport Club, hai Bacaul! Speram ca Primaria sa nu mai puna bete in roate si sa dea banii la timp, iar sponsorii sa-si faca si ei aparitia linga echipa. Ce se mai aude cu stadionul?

  3. Echipa daca mergea pe fagasul altor echipe de ligile 1 si 2, se desfiinta. Sunt laudabile efortul si incercarea lui Cristi Ciocoiu de a restabili o echipa ce, de fapt, imita FCM-ul, aceasta si datorita unor “scurgeri” din buget datorate conducerii anterioare. Daca Ciocoiu ar fi avut banii din anii trecuti ai lui Goian & Stavarache, cu un antrenor ca Grigoras (cel mai tare din oras) in locul lui Tase, PROMOVA sigur, in conditiile in care Bacaul ar fi fost nevoita sa joace (si) la P-Neamt, daca nu se incerca nimic cu stadionul Central. Ceahlaul, pe locul 10 in liga 1, daca nu stiati, lua 1,5 MILIOANE de euro din televizari…

  4. Aho, aho, copii si FRATI, / Printre boi v-amestecati / Si cuvantul mi-ascultati: / A plecat, mai an, badica Traian; / Pe scari el ne-a adunat, / Interviu la toti ne-a dat. / In “Zarea” lung s-a uitat, / Ca s-aleaga loc curat, / De arat si semanat. / Nuti chiar l-a ajutat. / Ta, ta, ta, caprita, ta, / Uite ursu’n urma ta. / Se numeste DNA. / Uite Ursu si Zamfir, / Ca ti-a ramas doar un fir… / Uite Ursu si Ciuvica, / Oare chiar nu-ti este frica ? / Va veni curand ALRO, / Situatia-i maro(n). / Acum in prag de nou an, / Guvernul Soros Dacian, / Vrea sa prepare Ciolan: / Revenirea la “pamanturi”, / La retrocedari, taieri, / De paduri si de averi. / Multinationalele, redeventele, / Licitatiile, achizitiile / Si tot asa mai departe, / Vor face la baieti parte. / Si de vrei si de nu vrei, / Vei munci pentru “2 lei” ! / C-asa’u vrut cei ce activ, / Au “lucrat” la Colectiv… / Am apucat pe un drum, / Multi buhai profita-acum. / Opriti roata mai FLACAI, / C-aveti PREA MULTI zurgalai !!! / Nu mai manati, mai !

  5. voi sperati la stadion nou in Bacau, nu vedeti ca strazile sunt la pamant, economia si industria is distruse, toate proiectele sunt blocate. nu s-au finalizat. milcov, caragiale, insula, nu s-a reabilitat termic niciun bloc. si noua ne trebuie stadion? ati uitat ca avem o echipa modesta. ah si inca una de fitze. ne trebuie capitala europeana, am uitat. HAHA

LĂSAȚI UN MESAJ