Sport Clubului ii sta bine cu drumul. Echipa antrenata de Cristi Popovici va sustine astazi cel de-al treilea amical extern al verii, precedentele doua fiind disputate la Târgu-Neamt (2-1 cu divizionara C Petrotub) si Piatra Neamt (1-1 cu viitoarea adversara din campionat, Ceahlaul).

Azi, de la ora 17.30, bacauanii vor evolua pe terenul unei alte colege din Seria I a Ligii a II-a, Rapid CFR Suceava. “Astept sa avem o evolutie buna la Suceava, chiar daca lipsa de prospetime, noi fiind in plin stagiu de pregatire centralizata, ca si lipsa de omogenitate, in conditiile in care intentionez sa folosesc doua formule de echipa diferite, vor afecta, probabil, jocul nostru”, a declarat antrenorul SC-ului, Cristi Popovici.

Tehnicianul bacauan va include in lotul pe care il va deplasa la Suceava si patru jucatori nascuti in 1996 sau mai mici: “Din totalul de 11 juniori, am oprit opt in lotul largit, patru dintre acestia urmând sa fie folositi contra Rapidului CFR”. Singura absenta este cea a lui Robert Grumezescu, jucator venit in aceasta vara de la proaspat desfiintata FCM Dorohoi. Atacantul in vârsta de 22 de ani se afla in urma cu pregatirea si va ramâne acasa, pentru a se antrena separat. De altfel, intreg lotul bacauan va bifa o sedinta de pregatire in dimineata jocului, plecarea spre Suceava fiind fixata in jurul prei 14.00. Daca Grumescu nu va evolua in amicalul cu Rapid CFR, in schimb Sport Club va putea conta la Suceava pe Cosmin Neagu, atacant revenit in Bacau dupa o vara de peregrinari. De altfel, Neagu, pe care Popovici si l-a dorit foarte mult la echipa, a re-debutat pentru SC Bacau in amicalul de saptamâna trecuta, de la Piatra Neamt.

In ceea ce priveste adversara de azi a SC-ului, sa notam ca Rapid CFR Suceava a luat, la rândul sau doi jucatori de la Dorohoi: pe Vrabie (dorit si de Sport Club) si Edi Sandu. Acesstia s-au alaturat lotului pregatit de Bogdan tudoreanu, care continua sa-i aiba drept sefi de coloana pe Balan, Semeghin si Negru.

Sâmbata, 15 august, de la ora 10.30, SC Bacau va bifa si primul joc de verificare programat acasa in aceasta vara, intâlnind, pe stadionul “Letea”, pe Ceahlaul Piatra Neamt. Ziua cea mare se anunta a fi insa vineri, 14 august, atunci când oficialii FRF vor stabili tintarul Ligii a II-a. In cazul in care sortii vor decide ca in primele etape de campionat, Sport Club sa-si incruciseze pasiis cu Ceahlaul si Rapid Suceava, amicalele cu aceste formatii isi vor pierde din consistenta si din interes.