Desi se confrunta cu mari probleme financiare care ii pun in pericol viitorul, divizionara B si-a reluat, luni, pregatirile

O singura certitudine: nu exista niciun fel de certitudini. Si nu e singurul paradox in jurul caruia graviteaza soarta divizionarei B Sport Club Bacau. In cel mai bun sezon sportiv al sau (locul 4 in play-off-ul campionatului cadet, cu patru puncte din sase luate Rapidului), echipa bacauana risca desfiintarea.

Cu jucatorii neplatiti de la inceputul anului si cu suma de 2.000.000 lei alocata initial de Primarie blocata pentru moment (la fel ca intreaga finantare pe Legea 350/ 2005), Sport Club are viitorul incetosat.

PUBLICITATE

Cu atât mai mult cu cât timpul este si el un dusman acerb, care musca adânc cu fiecare zi ce trece. Anul acesta, campionatul ligii secunde, trecut la un format cu o singura serie alcatuita din 22 de echipe, incepe mai repede ca oricând: pe 30 iulie. Iar inscrierile trebuie facute pâna cel târziu pe 15 iulie.

In ciuda tuturor problemelor si incertitudinilor, gruparea bacauana refuza sa moara. Luni, cu o intârziere de o saptamâna, SC Bacau si-a reluat pregatirile. Fara golgheterul Vraciu, ajuns intre timp la Poli Timisoara. Fara Alex Giurgiu, plecat in Bulgaria, la probe. Fara Tutu si Masella, dar cu toti ceilalti jucatori, inclusiv Dumitriu (care intentiona sa plece si el in Bulgaria) ramasi pe baricade. Cel putin deocamdata.

“Nu renuntam. Continuam in speranta ca ne vom lua banii din urma si ca vom reusi sa ne inscriem in campionat. Suntem darâmati psihic, dar, atât timp cât mai exista sanse sa ne recuperam banii municiti, nu cedam”, a fost mesajul jucatorilor. “Intr-adevar, baietii sunt cu moralul la pamânt. Si cum sa fie altfel cu atâtea restante financiare?”, a declarat antrenorul Cristi Popovici, care este, la rândul sau, prizonierul incertitudinilor: “Nimic nu e sigur. Eu am facut un program de pregatire, care include câte un antrenament zilnic pâna la finalul acestei saptamâni, dar nu putem bate nimic in cuie pe o perioada mai lunga.

Traim cu speranta ca, poate-poate, lucrurile se vor rezolva, si ca banii alocati de Primarie vor fi aprobati, in sfârsit, intr-o sedinta de Consiliu Local”. Luni dimineata, conducerea SC-ului a avut o intrevedere cu primarul Cosmin Necula referitor la situatia financiara a echipei. Pe termen scurt, s-a vorbit despre finantarea nerambursabila pe Legea 350. Pe termen lung, s-a avansat posibilitatea trecerii echipei in intregime sub tutela municipalitatii. Si intr-un caz, si in celalalt, insa, e nevoie de timp.

“Partea proasta e ca nu dispunem nici de timp. Prioritara este deblocarea finantarilor nerambursabile. Din câte am inteles, se vor infiinta noi comisii care vor analiza din nou proiectele depuse, ceea ce face ca lucrurile sa nu-si gaseasca o rezolvare imediata. Speram doar ca ele sa nu intârzie prea mult”, a spus presedintele SC-ului, Cristi Ciocoiu, care a concluzionat: “In acest rastimp cautam tot felul de solutii de supravietuire”. E a doua certitudine: Sport Club refuza sa moara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. De stiut-Banii de pe Legea 350 nu pot plati restantele salariale si restul. Pot acoperi cheltuielile din momentul semnării contractului si pina la sfarsitul anului. E greu pentru ca au nevoie de cateva miliarde să-i plateasca pe băieti.

  2. Are dreptate Florin cu banii pe legea 350. Totusi exista si alte solutii: marirea contractelor astfel incit baietii sa-si poata recupera banii sau macar o parte din bani. Hai Bacaul

  3. Incorectitudinea creeaza incorectitudine. Platile la stat, deci, pana acum, ar fi trebuit sa ramana restante… Corect. Nu dati bani, nu se platesc datoriile ! Trebuie sa fie invatatura de minte… Dar va spun eu ce se va intampla. La fel, ca la Brexit. Dintr-o joaca, din necunoasterea realitatii s-a daramat proiectul S.U.E. al Iluminatilor, acestia fiind cei care conduc lumea si nu prea au gresit pana acum. Tergiversarea birocratica din Bacau va distruge proiecte la care altii au muncit foarte mult. Atentie la galeata cu lapte deja muls…

LĂSAȚI UN MESAJ