SC Bacau- Farul Constanta 1-5 (1-2)

A fost cu adevarat Vinerea Patimilor pentru divizionara B Sport Club Bacau. In ultima etapa din play-off-ul ligii secunde, bacauanii au fost surclasati pe teren propriu cu un neverosimil 1-5 de Farul Constanta.

In linii mari, meciul a avut acelasi tipar precum cel din sezonul regulat pierdut la acelasi scor de Sport Club in Giulesti, contra Rapidului: greseli mari in aparare de care adversarii au profitat cind au vrut si cind n-au vrut accentuate de lipsa de clarviziune in atac, unde, de aceaszta data, golgheterul Vraciu a fost omul ratarilor.

PUBLICITATE

Prima eroare in defensiva gazdelor s-a inregistrat dupa primul sfert de ceas, atunci cind, la o minge aruncata peste stoperi de catre Bajan, Patulea (reprimit in lotul Farului) a deschis scorul cu un sut plasat. Voleul peste al lui Vraciu, la devierea lui Grumezescu (’32) a anuntat golul de 1-1 al lui Dumitriu din min.36, atunci cind “decarul” SC-ului a reluat cu capul in plasa un balon centrat din corner de Corban.

Elevii lui Popovici au avut doua opcazii de aur pentru a prelua initiativa si pe tabela de marcaj, dar mai intii portarul Dinu a respins in corner sutul lui Vraciu dupa un slalom de zile mari al acestuia, pentru ca la faza imediat urmatoare, reluarea (lipsita de forta) a atacantului bacauan sa fie respinsa de pe linia portii de Bratu. Si daca nu s-a facut 2-1, pauza a inregistrat scorul de…1-2.

In minutul 43, la o faza identica cu cea de la primul gol, Corcoveanu a aruncat un balon peste italianul Masella, iar Patulea nu l-a iertat pe Ureche. Primul mitan se putea incheia, totusi, la egalitate, daca Vraciu nu trimitea, incredibil, cu capul din tei metri peste transversala. Repriza secunda a inceput cu doua noi ocazii de gol ale Sport Clubului, Dinu respingind in corner lovitura libera a lui Druga, pentru ca ulterior Vraciu sa finalizeze imprecis o faza prelungita de atac.

Iar daca noi ne-am ocupat cu ratarile, “marinarii” au dat-o pe goluri. Goluri de generic, care au speculat si bulevardul lasat de cuplul Gheorghiu- Giurgiu, dar si gafele tinarului portar Ureche. Goluri de generic, asa cum a fost cel de 1-3, inscris in min. 56 de Vali Munteanu, care l-a lobat de la 40 metri lateral dreapta pe neinspiratul Ureche, care, iesit in afara careului, a preferat o pasa spre Giurgiu (care s-a transformat intr-o pasa la adversar) unei degajari sigure in afara terenului.

Si asa cum a fost de cel de 1-5, din min. 61, cind Ureche a fost taxat din nou printr-un super lob de la 40 de metri, de data aceasta de pe banda stinga in directia de atac a Farului, autor fiind “veteranul” Chitu.

Intre cele doua super- loburi si-a facut loc si un autogol, semnat de Burca, fundasul bacauan deviind in proprie poarta sutul puternic din min. 61, al lui V. Munteanu. Farul, cu o garnitura in care s-au remarcat jucatorii de prima liga Chitu, Patulea, Al. Ionita, Milea si V. Munteanu, se impune cu 5-1, stricind sarbatorile si linia de clasament a Sport Clubului, in timp ce bacauanii se consoleaza doar cu faptul ca saptamina viitoare vor putea sa-si ia revansa la Constanta deoarece programul returului este in ordine inversa turului.

“Sigur va fi un alt meci la Constanta”, a declarat antrenorul Farului, Ion Barbu. “Trebuie sa schimbam unele lucruri in jocul nostru daca vrem sa avem o alta evolutie si un alt rezultat in jocul din retur cu Farul”, a precizat si antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici.

[wonderplugin_gallery id=”520″]

SC Bacau: Ureche- Mihalachioae, Masella (’46 Burca), Ursu, Giurgiu- Corban, Dumitriu (’76 Tutu), Adascalitei, Druga (’56 Gheorghiu)- Grumezescu, Vraciu.

Farul” I. Dinu- Bajan, A. Ionescu, Bratu, Corcoveanu (’73 Zugravu)- V. Munteanu (’85 Cristea), Milea (’57 Al. Ionita), Suciu, C. Neagu- Patulea, S. Chitu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Ma intreb daca Miron ar fi scos 3-4 goluri. Nu stiu. Massela e greoi, lent. Burca e prea activ la autogoluri. Ma mai intreb de ce a plecat Lozneanu. Caderea psihica a contat mult. Vroiam ca terenul sa ajunga la nivelul demonstrat de echipa pana acum. A ajuns echipa la nivelul terenului. Meciul nu a fost privit la nivelul la care ar fi trebuit, deoarece Farul, in play-off, nu a luat nici un punct pana la meciul cu Bacaul. Poate au vrut sa plece I.Stan. Asa se mai practica in fotbal. Bine ca nu se retrogradeaza din play-off si, cel mai important, echipa trebuie sa reziste financiar pana la final, ca sa poata incepe un nou campionat. Cine stie ce va fi de la toamna ? Sperante. Financiare, in primul rand. Dupa Unirea Urziceni, Otelul, FC Vaslui, Progresul (National), Ceahlaul, Suceava, Onesti, Bihor, si altele, posibil sa urmeze: Rapid, Braila, Calarasi, Farul si altele. Daca nu in vara, in iarna sau la anul.

LĂSAȚI UN MESAJ