Vineri, 29 iulie, Federatia Româna de Fotbal va contabiliza din nou numarul echipelor inscrise in Liga a II-a pentru editia 2016-2017. Luni, 1 august, se va desfasura tragerea la sorti, in timp ce startul campionatului – amânat deja cu o saptamâna – ar urma sa se dea pe 6 august. Posibilitatea ca Sport Club sa se alinieze la startul competitiei este minima.

La fel ca si sansele gruparii prezidate de Cristi Ciocoiu de a-si continua activitatea fotbalistica, indiferent de nivel. Primaria Bacau si-a exprimat inca de acum o saptamâna refuzul ferm de a prelua echipa cu tot cu datorii.

De altfel, luni, primarul Cosmin Necula a publicat pe contul sau de facebook un comunicat in care a precizat ca “luând act de votul Consiliului Local de respingere de la finantare a proiectului depus de Asociatia Sport Club Bacau, afirm ca pentru contribuabilii bacauani si pentru bugetul local nu poate fi impusa ca prioritate preluarea la plata a unor datorii (imprumuturi) cu caracter privat si care tin, in mod indisociabil, de relatiile private dintre asociatii aflati in cadrul Asociatiei Sport Club Bacau si alti terti”.

PUBLICITATE

Necula a facut, astfel, trimitere la imprumuturile in cuantum de 908.903 lei contractate de Asociatia Sport Club Bacau, din care 196.699 lei catre fostul presedinte Liviu Goian, si alte 54.800 lei catre una din firmele lui Goian, Segama SRL. “Un alt imprumut, in valoare de 150.000 lei, a fost contractat de la dl. Cristian Postolache, membru asociat in Asociatia Sport Club Bacau. In fine, Asociatia datoreaza 295.000 lei societatii Sport Club Bacau SA, detinuta de Municipiul Bacau, imprumut pe care Curtea de Conturi a României l-a identificat drept nelegal acordat”, a mai amintit primarul Necula in postarea sa.

Intre timp, sansele ca omul de afaceri buzoian Viorel Tudose sa vina ca investitor la Sport Club tind si ele catre zero. Patronul firmei Getica 95 SRL se afla in negocieri avansate cu autoritatile judetului Timis pentru preluarea Politehnicii Timisoara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. in acest caz jucatorii au mina liber sa PLECE IMPREUNA CU COACH mortu de la groapa is not come a back tipic stupid made in romanian TO BAD asteptam un nou fcm bacau sc bacau cu bani NEMURDARI pin atuncy ramine sa privim AEROSTAR flight in hight (djbobo)

 2. MIERCURI ARE LOC ŞI O NOUĂ ŞEDINŢĂ CE PRIVEŞTE SOARTA RAPIDULUI ÎN LIGA 1
  Nicolae Robu o vrea pe ACS Poli în Liga 1, Viorel Tudose preferă să preia clubul din Liga 2. Discuţiile despre viitorul echipei au un nou termen

  Situaţia plină de incertitudine în care se află în această perioadă ACS Poli e alimentată şi de dorinţele diferite ale celor doi oameni care conduc sau îşi doresc să conducă clubul timişorean. Echipa pregătită de Ionuţ Popa nu ştie deocamdată dacă va evolua în Liga 1 sau 2, deoarece Comisia de Disciplină a FRF a amânat luni un verdict în cazul Rapidului, iar negocierile dintre autorităţile locale şi omul de afaceri care vrea să investească la ACS Poli se prelungesc.

  Viorel Tudose, patronul firmei Getica 95, a purtat luni, la Timişoara, o nouă rundă de discuţii despre preluarea lui ACS Poli, iar primarul Nicolae Robu a anunţat că negocierile vor continua miercuri după-amiază.

  ”Patronul SC Getica 95 SRL, dl Viorel Tudose, a fost (şi) astăzi la Timişoara, pt o nouă rundă de discuţii în vederea găsirii celei mai bune formule de implicare în finanţarea echipei ACS Poli. Vă asigur de totala mea deschidere spre orice formulă 100% legală şi de interes echitabil pt ambele părţi: Poli / Municipiul Timişoara / Judeţul Timiş / Privincia Banat, respectiv SC Getica 95 SRL. Discuţiile vor continua între juriştii celor două părţi, miercuri, 27.07.2016, după amiaza”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

  Miercuri e programată şi noua şedinţă a Comisiei de Disciplină a FRF în care se va discuta despre soarta Rapidului în Liga 1.

  Interesant e că Nicolae Robu şi Viorel Tudose au opţiuni diferite în privinţa viitorului echipei ACS Poli: edilul vrea în Liga 1, în timp ce omul de afaceri ar prefera varianta de a rămâne în Liga 2 pentru a crea o echipă de la zero. ”O zic foarte clar, pentru a avea timpul să construim. Edi Iordănescu este alegerea mea. Este unul dintre cei mai buni antrenori din Romania”, a declarat Tudose pentru ProTV. Potrivit aceleiaşi surse, Viorel Tudose, care era aşteptat şi de cei de la SC Bacău cu un răspuns în privinţa implicării financiare, ar dori să investească 3 milioane de euro pe an, fără a fi interesat de finanţarea de la bugetul local.

  În situaţia în care ACS Poli va fi primită în Liga 1 în locul Rapidului, gruparea timişoreană va începe sezonul cu 14 puncte în minus.

LĂSAȚI UN MESAJ