Astra II Giurgiu – FCM Bacau (sâmbata, ora 11.00)

Modificare de program

Cunoasteti proverbul: cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Il stie si Gheorghe Poenaru. Antrenorul FCM Bacau a decis ca deplasarea spre Giurgiu, pentru meciul de mâine, cu Astra II, sa se faca in aceasta dimineata. "Am renuntat la antrenamentul de dimineata pentru a ajunge la Giurgiu imediat dupa prânz si pentru a evita astfel o stare accentuata de oboseala", a motivat Poenaru, care spera sa obtina macar o remiza contra "satelitului" Astrei si sa-si imbunatateasca astfel situatia la "adevar".

Grad de uzura

Tehnicianul "galben-albastrilor" mizeaza, totusi pe factorul "oboseala". Dar nu a echipei sale, ci a adversarei. Astra II vine dupa doua partide solicitante jucate intr-un interval scurt de timp: sâmbata trecuta, in campionat, la Iasi, cu CSMS-ul din localitate si marti la Medias, in Cupa, cu Gaz Metan. Cu doua exceptii (Oprsal si Tiganasu), giurgiuvenii au utilizat aceeasi formula de echipa in cele doua jocuri, asa ca este de asteptat ca trupa lui Serbanica sa acuze un grad de uzura.

Cu incredere

Poe a urmarit Astra II in confruntarea de la Iasi, incheiata cu o surprinzatoare victorie a oaspetilor, cu 4-2. "S-au marcat sase goluri, dar scorul putea fi unul de handbal, ambele formatii ratând foarte mult. Ne asteapta un meci dificil, Astra II având jucatori de calitate, unii dintre acestia facând naveta intre prima si a doua liga. Totusi, noi suntem increzatori ca vom face un meci bun si ca rezultatul va fi unul favorabil", a spus antrenorul FCM-ului.

Baciu, out

Increderea lui Poenaru este sporita si de faptul ca FCM Bacau si-a subtiat lista indisponibilitatilor. Fata de jocul cu CS Otopeni, bacauanii i-au recuperat pe Fane Apostol si Luncanu, care si-au ispasit etapa de suspendare si sunt apti de joc. Iese din schema, in schimb, Eugen Baciu, care acuza o pubalgie ce i-a afectat randamentul si in meciul de saptamâna trecuta. In aceste conditii, oaspetii ar miza doar pe doi mijlocasi centrali, in primul "unsprezece" urmând sa-si faca loc Huiban, autorul golului din partida cu Otopeniul.

Formatii probabile

Astra II Giurgiu: C. Lungu- C. Gheorghe, Nogo, Oprsal, Vadrariu- William, Ochia, Ologu, D. Viorel- Tigoianu, B. Rusu. Antr.: I. Serbanica.
FCM Bacau: Stamatin- Mihalachioaie, Ursu, Lozneanu, Luncanu- Huiban, Intuneric, Taban, Dobos – Vraciu, Boghian. Antr.: Gh. Poenaru.
Arbitri: Cristina Floarea Babadac (Alexandria) – George Florin Neacsu (Câmpulung Muscel), Valentin Cristea (Calarasi).

Dan Sion


Programul etapei a XI-a

– Sâmbata, 29 octombrie: CF Braila – Dinamo II, Sageata Navodari – FC Snagov, Victoria Branesti – Callatis Mangalia, Astra II Giurgiu – FCM Bacau (ora 11.00), FC Botosani – CSMS Iasi (12.00), Farul Constanta – Delta Tulcea (12.45);
– Duminica, 30 octombrie: CS Otopeni – Viitorul Constanta (11.00), Dunarea Galati – Gloria Buzau (12.00). (D.P.)

Alte articole