Datoriile financiare si diminuarile contractuale i-au facut pe Cainari si Luncanu sa o paraseasca pe Sport Club Bacau. Pâna sâmbata, ceilalti jucatori trebuie sa dea un raspuns: ramân sau pleaca si ei

Se zice ca banii nu aduc fericirea. Spuneti asta si celor de la Sport Club Bacau; va vor râde in nas! Ce-i drept, reprezentantilor divizionarei B nu prea le arde de râs, problemele financiare continuând sa afecteze serios gruparea bacauana. Chiar daca i s-au alocat, de catre Primaria Bacau, 2 milioane de lei in baza Legii 350/ 2005, SC Bacau nu are motive de veselie: prima transa nu a fost inca virata, iar datoriile cresc de la o zi la alta. Invers proportional cu lotul de jucatori.

Luni, la reunire, doi jucatori au anuntat ca parasesc Sport Clubul, nefiind de acord cu diminuarea contractelor si cu faptul ca au fost nevoiti sa renunte la salariul pe ultimele cinci luni. Cei doi sunt Madalin Luncanu si Cornel Cainari.

Primul intentioneaza sa plece la munca, in strainatate, in timp ce al doilea s-a inteles cu nou promovata Bucovina Pojorâta. Luncanu si Cainaris se adauga astfel unei liste mai lungi de despartiri, pe care si-au trecut numele in aceasta vara Petrariu, B. Rusu, Curiliuc, Vl. Pavel, Strugariu si C. Neagu. Pâna sâmbata, ceilalti 14 jucatori care s-au prezentat luni la reunire si care au desfasurat primul mini-antrenament dupa o discutie de peste o ora si jumatate in vestiar cu conducerea clubului, au de dat un raspuns: ramân la echipa sau isi fac si ei bagajele.

“Noi speram ca marea majoritate sa ramâna, chiar daca situatia din ultima vreme a fost una foarte grea. Personal, mi-as fi dorit sa mai aducem 3-4 jucatori, nu sa pierdem 3-4”, a declarat antrenorul Cristi Popovici, care are, la rândul sau, posibilitatea de a desparti de SC Bacau, fiind ofertat de Ceahlaul Piatra Neamt.

“Nu se pune problema sa parasesc echipa la greu. Am inceput un lucru pe care vreau sa-l ducem la bun sfârsit”, a precizat Popovici. De astazi sunt asteptati la prima echipa a SC-ului si 14 juniori (unii din curtea proprie, altii de la Pascani, Piatra Neamt si Moinesti) care vor fi testati vineri, cu prilejul unui joc de verificare.

“Regulamentul prevede sa jucam in viitorul sezon cu doi jucatori nascuti in 1996 si mai mici, ceea ce ne obliga sa avem in lot 5-6 astfel de jucatori”, a spus Popovici, care a anuntat si obiectivul echipei pentru editia 2015-2016:

“Sa supravietuim in speranta ca vom prinde si vremuri mai bune”. Deocamdata, chiar daca nu au intrat in conturile clubului, cele doua milioane aprobate de Primarie pe Legea 350/ 2005 dau asigurari ca, pâna in decembrie, echipa poate ramâne pe linia de plutire.

“Pâna la finalul anului, am convingerea ca vom ajunge cu datoriile la zero cu datoriile catre toti cei din club. Marea problema ramâne, insa, acoperirea celorlalte datorii, pe care nu credem ca le vom stinge mai devreme de doi ani. Pentru asta, ar trebui sa vina bani din privat, insa, atât timp cât nu putem juca pe «Municipal», nu putem conta nici pe sprijinul sponsorilor”, a subliniat presedintele SC Bacau, Cristi Ciocoiu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  1. Ce naiba vorbești numai prosti…. Tot o tragi cu numele de FCM BACĂU…se duc în liga a 5 a,liga a 4 a care o să fie din ea,și ce facem? Alți bani pierduți…alți bani băgați… Mai pierzi alți 4-5 ani asa cu indulgență…cine îți joacă ție în liga a 5 a, a 4 a?ce antrenor sau jucator îți sta ție în condițiile astea…nu îți vin jucători acum k ești în liga a 2 a….te dai mare microbist la fel ca marele sef olnadezu și vorbiți numai prosti

  2. @ionut acest club nu este in stare sa isi plateasca jucatorii timp de cinci luni, le cere diminuarea contractelor, are datorii si tot chibitzii sunt vinovati…

  3. Bine ionut. Am dat o parere. Doar nu am dat in cap nimanui. Pai zi tu ce ideie ai?. Ca sa mai continuie. Ca primaria nu mai sustine nici un sport,in Bacau. Cat timp va fii romica primar. Ai dreptate,nu te contrazic, e adevarat ca dureaza ani pana la promovare.

  4. Daca in liga 2, acum, trebuie 2 jucatori sub 19 ani permanent pe teren (6-7, cu rezerve), sa se aleaga cativa care ar putea inclina balanta in orice meci, deoarece si favoritele vor trebui sa aiba tot la fel. Echipa care are 2 jucatori de tip “Dorel” va pierde, va fi trasa in jos, oricat de buni sunt ceilalti…

  5. E jale oamenii buni. Nu stiu cat va rezista,SC.Bacau in liga.2. E greu fara ajutorul primariei. Dar sper ca pana la urma vor fii si sponsorii,care se va apropia de Cristi ciocoiu,Ghita poenaru,cristi popovici, si de jucatorii. Pentru ca jucatorii au nevoie de banii. ii cred pe jucatorii ca nu si-au primit restantele Salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ