Sport Club Bacau se va reuni cu o saptamâna mai târziu, in speranta ca, intre timp, situatia financiara se va imbunatati

Stiti cum se spune: no news, good news. Ei bine, de data aceasta, e invers. Lipsa vestilor dinspre municipalitate legate de finantarea pe Legea 350/ 2000 a blocat activitatea divizionarei B Sport Club Bacau. Programata astazi, reunirea lotului a fost amânata cu o saptamâna.

De pe 20 iunie, pe 27. Totul, in speranta ca, intre timp, situatia se va reglementa. In sensul ca noul Consiliu Local va aproba alocarea celor 2.000.000 lei catre echipa antrenata de Cristi Popovici. Sau, macar, isi va face cunoscute intentiile referitoare la formatia care a incheiat editia 2015-2016 pe locul 4 in play-off-ul Seriei I.

Cert este ca jucatorii nu sunt platiti de la inceputul anului. Si, la fel de cert este ca, fara banii pe Legea 350, Sport Club risca sa ajunga pe linie moarta. Asta si pentru ca presedintele SC-ului, Cristi Ciocoiu nu a putut asigura garantii financiare din zona privata. “Stam in expectativa, asteptând un semn de la autoritatile locale. Noi speram ca, pâna la urma, lucrurile se vor imbunatati si ca ne vom putea continua activitatea in limite normale”, a precizat antrenorul Cristi Popovici. In ceea ce priveste lotul de jucatori, deocamdata, nu se anunta mari modificari.

O singura plecare: cea a fundasului stânga, Alex Giurgiu, in Bulgaria. Si o singura posibila venire. In fapt, o revenire: cea a mijlocasului lansat in urma cu 16 ani de FCM Bacau, Marius Croitoru. “In absenta unor certitudini financiare, e lesne de imaginat ca nu m-am putut hazarda in demarararea unor discutii concrete cu jucatori din alte parti. Au existat doar tatonari”, a precizat Popovici.

Situatia Sport Clubului nu este singulara. Programat sa inceapa pe 30 iulie, intr-un format nou, cu o singura serie alcatuita din 22 de echipe, campionatul ligii secunde risca sa piarda mai multe formatii inca dinaintea start. Cinci dintre ele, Farul, Petrolul, ACS Berceni, FC Brasov, FCM Baia Mare si Soimii Pâncota sunt pe punctul de a nu se inscrie in competitie din ratiuni de ordin financiar. Pentru moment, niciuna dintre ele nu si-a anuntat forfaitul in mod oficial. Din acest punct de vedere, “no news, good news”. Sa vedem sI pâna când.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Utiştii au primit informaţii că noul sezon al Ligii 2 nu începe pe 30 iulie. Arădenii şi-au amânat reunirea

    Programată iniţial pe 23 iunie, reunirea echipei UTA Bătrâna Doamnă a fost amânată cu patru zile, pe 27 iunie. Arădenii sunt convinşi că noul sezon al Ligii 2 nu va începe pe 30 iulie, deoarece nu toate cele 22 de echipe ce ar trebui să ia startul în noul campionat se vor înscrie, astfel că debutul va fi amânat.

    Echipa lui Roland Nagy se va pregăti pe plan local până pe 9 iulie, o zi mai târziu urmând a pleca într-un cantonament în Austria, la Mallnitz, acolo de unde se vor întoarce pe 22 iulie.

    ”Ţinând cont de semnalele concrete primite de clubul nostru, conform cărora sezonul 2016-2017 al ligii secunde nu va începe în jurul datei de 30 iulie, data reunirii echipei UTA devine 27 iunie.”

LĂSAȚI UN MESAJ