Cu trei zile inaintea reluarii campionatului, SC Bacau si-a prezentat achizitiile si obiectivele

Mini-returul Ligii a II-a a intrat in faza numaratorii inverse. Sâmbata, in prima etapa din 2016, Sport Club Bacau primeste vizita Otelului Galati. Daca activitatea Otelului a fost inghetata din motive financiare si birocratice, in schimb bacauanii sunt gata de start. Chiar daca situatia economica a SC-ului nu este nici ea roza.

“Depindem in proportie covârsitoare de sprijinul Consiliului Local. Am purtat unele discutii legate de viitorul proiect de finantare pe Legea 350, insa nu am primit, pâna acum, un raspuns care sa ne dea mari sperante. Faptul ca ne aflam in an electoral nu e neaparat un atu”, a declarat presedintele divizionarei B bacauane, Cristi Ciocoiu, la conferinta de presa desfasurata ieri, la “Letea”, in care Sport Clubul si-a prezentat noile achizitii, dar si obiectivele. “Avem o echipa buna pentru liga a doua.

Deocamdata, insa, nu ne putem gândi la promovare; nu avem nici stadion, nici buget si lot nici pentru un asemenea obiectiv”, a spus Ciocoiu, care a vorbit si despre relatii clubului cu mediul de afaceri privat: “Avem un contract in derulare cu Dedeman. Chiar daca acest contract nu poate rezolva toate problemele noastre, el reprezinta, pâna la urma un sprijin financiar, dar si moral, care ne da incredere ca, usor-usor, lumea de afaceri din Bacau isi va indrepta atentia si spre Sport Club. Totodata, am pus bazele si unui parteneriat cu Facultatea de Marketing din dorinta de a promova imaginea clubului si in speranta ca tot mai multi sponsori ni se vor alatura”.

Antrenorul Cristi Popovici a spus din capul locului ca tinta pe termen scurt este o noua calificare in play-off-ul campionatului: “In cel mai rau caz ne dorim sa incheiem sezonul regulat pe locul 6”. Popovici a facut si o scurta caracterizare a noilor veniti. Despre Masella si Belecciu a spus ca sunt doi fundasi centrali Under 19, “cu calitati reale, care ii vor ajuta sa faca fata nivelului din liga secunda si- de ce nu?- chiar sa faca pasul spre primul esalon”. Giurgiu a fost prezentat ca “o buna solutie pentru partea stânga a apararii, banda la care am intâmpinat probleme in prima parte a sezonului”, in timp ce Adi Gheorghiu reprezinta “fotbalistul a carui experienta va ajuta foarte mult lotul nostru tânar, ce include nu mai putin de 11 jucatori Under 21”.

La revenirea in Bacau Adi Gheorghiu a marturisit ca are emotii: “E si normal sa am emotii pentru ca am ales cu inima atunci când am decis sa ma alatur Sport Clubului. Sper sa incepem mini-returul cu dreptul”. Intr-o româna discreta, italianul Alessandro Masella, venit de la Ceahlaul, a spus ca “sunt fericit pentru acest transfer si sper sa pot ajuta echipa”. Giurgiu a vorbit despre atmosfera buna din vestiar (“am gasit aici un grup unit”), in timp ce Alex Belecciu a precizat:

“Pentru cariera mea este un pas in fata. Ma simt foarte bine la echipa si sper sa prind cât mai multe meciuri”. Primul joc ar fi chiar cel de sâmbata, având in vedere si faptul ca unul din stoperi, Burca, este suspendat. Ramâne de vazut doar daca partida cu Otelul se va disputa sau daca nu cumva galatenii vor alege varianta de a nu se prezenta pe “Letea”. In orice situatie, Sport Club Bacau este pregatita de start.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ