Un lucru e sigur: după meciul de sâmbătă, una dintre Metaloglobus București și Aerostar Bacău nu va mai fi la cota zero. Asta în ceea ce privește punctele. Cu golurile, mai vedem. Adversare directe în etapa a doua, Metaloglobus și Aerostar au început campionatul cu stângul. Bucureștenii au cedat cu 2-0 la Cluj, pe terenul Universității; nicio surpriză. Băcăuanii, în schimb, au călcat strâmb acasă, unde au fost învinși cu 1-0 de cea mai tânără echipă din Liga a II-a, Pandurii Târgu-Jiu.

„Merită remarcat însă că opt dintre titularii Pandurilor au evoluat cu regularitate în returul trecut al eșalonului secund. Tineri-tineri, dar știu cu se mănâncă Liga a II-a, unde nu mai întâlnim echipe slabe”, a observat antrenorul Aerostarului, Cristi Popovici, care a sunat adunarea pentru jocul de sâmbătă, de la București: „Trebuie să spargem gheața și să luăm cel puțin un punct”.

Tehnicianul „aviatorilor” a analizat jocul Metaloglobusului în deplasarea de la Cluj și consideră că viteza atacanților constituie principala armă a trupei lui Bogdan Andone: „Metaloglobus mizează pe trei atacanți foarte rapizi, excelent angajați de stângaciul Ghenovici. Acesta ar fi punctul lor forte”.

După ce miercuri s-au antrenat pe sinteticul de la Roman, Vraciu și compania s-au pregătit ieri pe propriul teren, iar astăzi vor lua drumul Capitalei. Aerostar va deplasa lotul complet, Roșca fiind recuperat după problemele medicale care l-au ținut pe bară la debutul campionatului. Băcăuanii vor opera și o serie de modificări în formula de start, astfel încât să dea restart propriului sezon. Iar zero să devină 1. Sau poate chiar 3!

Programul complet al etapei a doua

Vineri, ora 18.00: CS Balotești – Petrolul Ploiești.

Sâmbătă, ora 11.00: Luceafărul Oradea – Ripensia Timișoara, Academica Clinceni – Geto-Dacica București, Sportul Snagov- CS Mioveni, Metaloglobus București – Aerostar Bacău, Energeticianul – ASU Politehnica Timișoara. Ora 13.00: UTA Arad – SSC Farul Constanța. Ora 15.30: Pandurii Târgu-Jiu – FC Argeș.

Duminică, ora 13.00: ACS Poli Timișoara – Dacia Unirea Brăila. Ora 18.00: Chindia Târgoviște – U Cluj.