Toamnă neagră pentru divizionara B Aerostar Bacău. „Aviatorii” ocupă penultimul loc al clasamentului, ca urmare a celor șapte înfrângeri din opt meciuri. Mai mult ca sigur, și restanța din etapa a șaptea cu Viitorul Pandurii reprogramată pe 28 octombrie și apoi anulată ca urmare a cazurilor de COVID-19 din tabăra gorjeană se va transforma într-un eșec pentru băcauani.

De data aceasta, unul la masa verde, cu complicitatea unui regulament nătâng al FRF. Iar viitorul nu se anunță deloc roz. Pentru Aerostar urmează trei meciuri de foc, cu U Craiova 1948, Petrolul și Rapid București, prima confruntare, cea din Bănie, contra liderei la zi a clasamentului, fiind programată azi, de la ora 17.00, în epilogul rundei a zecea. Având în vedere circumstanțele sportive și financiare, conducerea „aviatorilor” a operat o serie de măsuri înaintea jocului de la Craiova. Astfel, Aerostar a renunțat la patru jucători: portarul Anca-Trip, fundașii centrali Yabre și Moisi și mijlocașul Chelaru. Ultimii doi au părăsit deja clubul, în timp ce acordurile lui Anca-Trip și Yabre urmează să fie reziliate zilele acestea.Motivul despărțirii este evoluția sub așteptări a celor patru. „Nu mai puteam continua așa. Prefer să dau credit unor tineri, care au o marjă de progres decât să mizez în continuare pe jucători cu experiență sau cu potențial doar pe hârtie care nu-mi oferă siguranță”, a explicat antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu. „Aviatorii”, care s-au antrenat duminică seara la Piatra Neamț, în nocturnă, au plecat ieri dimineață spre Craiova, cu un lot din care lipsesc, din motive medicale, Danale și Zaharia. „Craiova este favorită din toate punctele de vedere, însă noi mergem să ne jucăm șansa. Încercăm să scoatem cât putem de mult în etapele care au mai rămas de jucat în 2020 după care vom trage linie”, a concluzionat Daniel Munteanu.

Rezultatele înregistrate în etapa a zecea: Ripensia-Turris 4-2, Dunărea Călărași- Metaloglobus 1-0, Viitorul Pandurii- Unirea Slobozia 3-1, CSM Slatina- Gloria Buzău 0-2, Comuna Recea- Poli Timișoara 3-3, Farul- CS Mioveni 1-1. Partidele Rapid- „U” Cluj, CSM Reșița-Concordia și Csikszereda-Pandirii Lignitul au fost amânate.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE