2015 a fost anul schimbarilor pentru Sport Club Bacau. Inceputa in sezonul trecut, odata cu instalarea lui Cristi Popovici ca antrenor si a lui Gheorghe Poenaru ca director tehnic, revolutia a continuat si la nivel de conducere prin modificarea Consiliului Director si a instalarii lui Cristi Ciocoiu in functia de presedinte.

“A fost un an foarte greu, mai ales ca prin februarie-martie am fost mai aproape de a ne desfiinta decât de a continua”, a declarat presedintele Ciocoiu, care considera ca unul din principiile de baza ale divizionarei B bacauane trebuie sa fie transparenta. “Activitatea noastra trebuie sa se desfasoare in spiritul transaprentei.

Asta cu atât mai mult cu cât principala sursa de venit a clubului o constituie, in continuare, banii alocati de Consiliul Local”, a declarat Ciocoiu, care si-a manifestat deschiderea inclusiv prin intermediul mediului on-line raspunzând, la final de an, intrebarilor pe care suporterii bacauani i le-au adresat pe site-ul clubului. In ciuda schimbarilor operate la Sport Club in ultimul an, gruparea bacauana continua, sa fie perceputa, chiar daca la scara mai mica, drept o “gaura neagra”, prin care se scurg fondurile publice.

PUBLICITATE

“As vrea sa-i invit pe cei care ne acuza ca furam sa faca un exercitiu de management si sa preia un club cu 20 de miliarde de lei datorii, cu un deficit de imagine, cu o finantare de 20 de miliarde lei si fara posibilitati de a atrage consistent bani din mediul privat. In aceste conditii, sa-ti desfasori activitatea la nivelul esalonului nostru devine foarte dificil, darmite sa mai incercam sa ne gândim la insusirea de foloase necuvenite”, a fost raspunsul formulat de Ciocoiu pe site-ul Sport Clubului.

Presedintele divizionarei B bacauane a facut referire si la necesitatea unui stadion functional pentru Sport Club: “Ne-am dori ca in cel mai scurt timp sa avem un stadion la cerintele actuale, lucru decisiv pentru stabilirea obiectivelor si dezvoltarea clubului”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

    • Am ghicit cine esti. Ori Goian, ori Stavarache. Ei au gandit astfel, trimitand multe sume de la fotbal sub diverse forme in infrastructura lor de afaceri…

  1. Cum s-au redus datoriile, daca ei traiesc doar din banii nostri? Datoriile nu pot fi platite cu banii de la Consiliul Local. O gaura neagra carr cheltuie banii bacaunilor fara un scop. Stadion pt cine si pt ce? Transparenta? O gluma proasta la sfarsit de an. Publicarea cheltuielilor macar cele din bani publici inseamna transparenta.

  2. Lucas Lima (Santos), Renato Augusto (Corinthians), Ricardo Oliveira (Santos), Dentinho (Sahtior Donetk) sunt dispusi sa vina in Romania pe contracte cu terenuri, plus salariu mediu pe economie, din recomandarile jucatorilor lui M. Lucescu. Vin numai in liga 1 sau la echipe ce sunt in situatie de promovare din liga 2…

  3. Datoriile s-au redus dupa cum urmeaza:au fost obligati jucatorii sa renunte la nu stiu cate salarii si prime………sau facut contracte noi pana la 31 12 2015…………cine nu a fost de acord cu neachitarea anumitor salarii din august pana in prezent …….uara si la gara………management =0 barat dar vor sa puna mana pe toti juniorii din oras………..Domnule presedinte…aparte ca daca ai beneficiat de subventii de la primarie (70.000 mii lei) poate nu stiai ca nu mai ai dreptul sa ceri taxa lunara………….pentru tine
    sa mai studiezi ceva………………..

  4. Avind in vedere ca Sport Club ca societate a continuat sa functioneze chiar daca Primaria (care a dat banii f. tirziu) avea tot interesul sa o desfiinteze pt a sterge urmele hotiilor lui Goian si Stavarache arata ca managementul lui Ciocoiu a fost totusi OK. Nu mai zic ca echipa a avut rezultate destul de bune (locul 4 anul trecut, eliminarea Craiovei in Cupa si incheierea lui 2016 pe loc de play-off) in ciuda unui lot destul de restrins numeric si valoric. E adevarat ca jucatorii au fost nevoiti sa renunte la banii din trecut dar asta era mostenirea vechii gestiuni iar alta solutie nu era. Faptul ca anul asta s-a mers pe sistemul fara prime si cu contracte incheiate doar pina la 31 dec. este o varianta mult mai corecta. Nu are rost sa le promitit jucatorilor ceea ce nu poti sa le dai. faptul ca cei mai multi jucatori adica majoritatea vor sa continue la Sport Club demonstreaza pe de ca jucatorii au incredere in proiectul conducerii chiar daca nu exista f. multi bani dar exista corectitudine. Eu altceva i-as reprosa lui Ciocoiu: ca nu a reusit sa convinga sponsori astfel incit Sport Club e nevoit sa depinda in continuare de banii Primariei. Fotbalul adevarat se face cu bani din privat nu de la Primnarii

    • Este o dilema in randul posibililor investitori ai SC Bacau: Unii (despre care se spune ca l-ar avea pe Hrebe printre decidenti), vor sa-l aduca pe Grigoras, cu (pe cat posibil) Pantilimon, Chiriches, Rat, Goian, Lovin, Mrs. Croitoru, An. Cristea, Gheorghiu; altii (avandu-l pe M.Lucescu in centru), numai in cazul promovarii, vor sa-i(l) aduca pe Bergodi sau Rz. Lucescu, cu Dentinho, Taison, Fernando, Ilsinho, Marlon… Si unii si altii, vor stadion, neluand, deocamdata, in calcul stadionul din P.-Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ