O pauza competitionala de aproape patru luni. O pauza XXL, conditionata de cele doua amânari succesive ale returului ligii secunde; de pe 3 martie pe 10 si, ulterior, pe 17. Intrati, in sfârsit, in linia dreapta a pregatirilor, jucatorii FCM Bacau asteapta cu nerabdare reluarea campionatului. "Am ajuns sa numaram zilele ramase pâna la start. Ne dorim cu totii sa vina primul meci, cel cu Farul Constanta, pentru a simti din nou gustul unui meci oficial dupa atâtea antrenamente si jocuri de verificare", a declarat capitanul FCM Bacau, Gabriel Boghian, la finalul ultimului test din inter-sezon, câstigat de echipa sa cu scorul de 4-2 contra Aerostarului.

– Boghi, stii cum se spune: mult a fost, putin a mai ramas. Cum vi s-a parut aceasta perioada de pregatire?
– Intotdeauna, pregatirea de iarna este una solicitanta, insa cea din acest an a fost cu atât mai dificila cu cât returul s-a amânat in doua rânduri. A avut de suferit si ciclul de antrenamente, ne-a fost si noua greu, dar, fiind fotbalisti profesionisti, a trebuit sa ne adaptam situatiei. Important este ca am beneficiat de conditii foarte bune de pregatire.
– Decizia de a amâna reluarea campionatului ti s-a parut justa?
– Fara indoiala. Daca nu s-ar fi amânat returul, am fi evoluat pe terenuri foarte proaste, care ar fi influentat si evolutia echipelor, dar si rezultatele.
– Ce astepti de la retur?
– Sa fie unul mai bun decât turul pentru noi, ca echipa. Cred ca exista toate premisele in acest sens. Am aratat de altfel, si in meciurile de verificare, ca suntem pe drumul cel bun. Mai avem de pus la punct unele aspecte de ordin tehnico-tactic pe care sunt convins ca le vom rezolva pâna la ora jocului cu Farul.
– Achizitiile Farului Constanta, prima voastra adversara, va ingrijoreaza sau va motiveaza?
– Sigur ca ne pun in garda, dar, in primul rând, ne motiveaza. Atunci când joci contra unor fotbalisti precum Vali Badea sau Paraschiv, pentru a da doua exemple, realizezi cu mai multa exactitate la ce nivel te afli. Personal, consider ca este un avantaj pentru noi ca incepem cu un adversar precum Farul, care s-a intarit in tentativa de a ataca promovarea.
– Cum estimezi sansele lor de a promova?
– Eu pornesc de la faptul ca sunt egali cu noi in clasament si ca va conta foarte mult ce vor face in primele etape ale returului. Ca un pronostic, cred ca le vom taia din elan pe 17 martie, la meciul direct.
– Cum comentezi revenirea la sistemul cu trei retrogradate in loc de 5?
– In ce ne priveste, nu cred ca vom mai simti presiunea luptei pentru evitarea retrogradarii. Oricum, ramâne de vazut si ce se va intâmpla cu echipele despre care s-a spus ca se vor retrage. Personal, eu cred ca si Sageata Navodari, si Victoria Branesti vor continua, fie si cu juniorii.
Dan Sion

Alte articole