In viitorul sezon de liga secunda vor retrograda câte opt echipe, astfel incât, din 2015, campionatul cadet sa aiba o singura serie, cu 22 de formatii

In campionatul recent incheiat, Sport Club Bacau si-a batut joc si de bani, si de fani. Desi a avut buget si culoar pentru a promova in prima liga, formatia finantata de Consiliul Local a mers ca (d)racul.

Mai mult, nici macar nu si-a depus dosarul pentru licentierea in Liga I, anulându-si inca din startul play-off-ului sansele de a accede in primul esalon. Toate acestea, fara niciun regret! S-ar putea, insa, ca in viitorul apropiat gruparea condusa de Liviu Goian sa aiba ce regreta; deocamdata, vorbim doar despre fotbal.

Astazi, Adunarea Generala a LPF2 va decide formatul in care se va desfasura campionatul cadet pe parcursul urmatoarelor doua sezoane. Propunerea de baza anunta o revolutie din temelii: un campionat cu o singura serie ce va contine 22 de echipe incepând cu 2015. Pentru asta, in sezonul 2014-2015 vor retrograda nu mai putin de 16 echipe, câte opt din fiecare serie. Prin urmare, editia de B ce va incepe in aceasta vara se anunta una masacranta.

Fara play-off si play-out, cu câte doua serii a câte 14 echipe si cu câte opt retrogradate. Colac peste pupaza, se doreste ca doar câstigatoarele celor doua serii de B sa faca la anul pasul catre primul esalon. Naspa rau! In special pentru Sport Club Bacau, ai carei conducatori anuntau, vara trecuta, ca obiectivul echipei este “promovarea in Liga I in maximum trei ani de zile”.

Un an- stim bine- s-a dus si mai stim si cum s-a dus! In sezonul ce sta sa inceapa, in sistemul cu opt retrogradate si doar un loc promovabil, e de presupus ca Sport Club Bacau sa-si faca mai degraba griji pentru a nu retrograda decât planuri de promovare! Cât despre editia 2015-2016, cea maraton, cu 22 de echipe, este greu de crezut ca o va vedea ca protagonista tocmai pe Sport Club! Asta, evident, daca va mai prinde Sport Clubul editia 2015-2016…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ