„Voi fi mulțumit doar în ziua în care nu vom mai primi gol. Și spun asta pentru că de înscris o putem face împotriva oricărui adversar”, declara antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu după înfrângerea suferită de echipa sa la Călărași cu 3-2, în etapa a șasea. Tehnicianul băcăuan continuă să rămână nemulțumit și după runda a opta. Una în care trupa sa a marcat din nou. Dar una care a înregistrat încă un eșec extern pentru Aerostar: 1-2 sâmbătă, în fieful CSM-ului Slatina.

La Slatina „Aviatorii” au deschis scorul  în min. 12, atunci când, la un corner de pe stânga, carambolul creat de cuplul Demici- Grecu a fost sancționat prompt de Chelaru. Oaspeții nici nu au avut timp să se bucure pentru gol La faza imediat următoare, arbitrul piteștean Avram a sancționat cu fault și lovitură de la 11 metri contactul dintre Yabre și V. Gheorghe, iar Rogoveanu a transformat penalty-ul cu un șut în stânga portarului Anca-Trip. Până la pauză, „aviatorii” s-au dovedit mai periculoși.

Un balon expediat de Chelaru de la marginea careului a fost deviat în corner de un fundaș advers, pentru ca apoi portarul Grecu să se evidențieze la două faze pe care scria „1-2”: la șutul lui Vraciu sub transversală și la lovitura liberă a lui Burlacu ce a pus pe picior greșit defensiva olteană. Altă muzică după pauză. Una intonată fals de băcăuani. Începând cu faza din minutul 50, care a dus la golul victoriei pentru CSM Slatina: la un șut trimis de la aproximativ 30 de metri de Ov. Popescu, balonul a fost deviat, iar Anca-Trip a rămas fără reacție.

Au urmat 40 de minute fade, în care oaspeții, pe lângă că au greșit cu nemiluita pase și preluări, au avut doar două idei pe faza ofensivă. Idei fixe și proaste: fie mingi aruncate imprecis fie acțiuni solitare, de regulă fără sorți de izbândă. În cele două rânduri când nu au aruncat mingi la întîmplare sau nu au cărat balaonul până când l-au piedut, elevii lui Daniel Munteanu au creat panică în apărarea slătineană. Din păcate, în min. 65, Corban a reluat imprecis cu capul centrarea de pe stânga a lui Mureșan, pentru ca în min.78, pasa lui Alecsandru să se scurgă prin fața porții adverse.

În min. 80, Yabre a fost eliminat pentru un fault la mijlocul terenului de către arbitrul Robert Avram, care, în mitanul secund a văzut doar infracțiunile comise de oaspeți. În rest, „hai oltenii!”. Pentru a nu se complica prea mult, Avram a arătat doar trei minute de prelungire, care nu au fost nici ele duse la bun sfârșit, „fluierașul” piteștean punând capăt întâlnirii cu jumătate de minut mai devreme. Dincolo de prestația brigăzii de arbitri, Aerostar trebuie să fie îngrijorată însă de propria-i evoluție, una lipsită de nerv și de orizont în jumătatea a doua a partidei de la Slatina.

Cu doar trei puncte în cont, Aerostar rămâne pe penultimul loc în Liga a II-a și se pregătește pentru două meciuri extreme de importante, ambele pe teren propriu: pe 24 octombrie, cu Fotbal Comuna Recea, în etapa a noua și pe 28 octombrie, cu Viitorul Pandurii, în restanța din runda cu numărul șapte. La Slatina, băcăuanii au început jocul cu următoarea garniture: Anca-Trip- Alecsandru, Yabre, Corban, D. Mureșan- Chelaru- Oteliță, Gavrilă, H. Ilie, Burlacu- Vraciu. Au mai jucat: Zaharia, Ardei, Mihalcea și Popescu.PUBLICITATE