Se spune că, de multe ori, ultima impresie este cea care contează. Iar la finalul unui sezon de ligă secundă în care a lăsat mult, foarte mult de dorit, viitoarea divizionară C Aerostar Bacău a reușit să mai îndulcească impresia lăsată tuturor celor care o susțin. Concret, vinerea trecută, la ultimul joc disputat acasă în ediția de campionat 2020-2021, „aviatorii” au spart gheața. Și au obținut primul punct din play-out: 2-2 cu Unirea Slobozia.

Punctul se putea…triplica dacă băcăuanii nu ar fi comis aceleași vechi greșeli pe faza defensivă, dar, chiar și în aceste condiții, merită remarcat jocul mult mai bun făcut de echipa condusă de Mișu Ionescu. Un joc mai agresiv, mai determinat și mai cursiv, care a permis Aerostarului să conducă în două rânduri. Gazdele au deschis scorul în min.5, prin Vraciu, care a transformat în gol o pasă alui Patrick Popescu, însă la zece minute de la reluare, limitele defensive ale Aerostarului la fazele fixe s-au văzut din nou, Suciu egalând în urma unui corner.

Cu zece minute înainte de final, același Vraciu a ieșit la rampă, transformând un penalty obținut de Danale în urma unui fault comis de fundașul oaspeților, Toma, care a fost și eliminate. Cu gol și om în plus în ultimele minte, se părea că băcăuanii vor obține, în sfârșit, prima victorie din 2021. Din păcate, o nouă fază fixă i-a taxat pe „aviatori”, Dorin Radu finalizând cu un șut puternic un balon care fusese trimis în prealabil în transversală de Adăscăliței la lovitura liberă executată de de partea stângă de Vasile. Aerostar ratează astfel prima victorie a anului, dar și o dublă revanșă în fața Sloboziei. Una în cont propriu pentru înfrângerea cu 0-2 din sezonul regulat, înfrângere care a și compromis de altfel, la vremea respectivă, speranțele de salvare ale băcăuanilor.

Dar și o revanșă în numele antrenorului său, Mișu Ionescu, care, vara trecută, a pierdut barajul de promovare în liga secundă cu Mostiștea Ulmu chiar în fața Unirii Slobozia. „E drept că aveam de luat o revanșă personală pentru un baraj pierdut cu cântec, dar asta trece în plan secund. Important era ca Aerostar să arate o altă față și eu spun că jocul nostru a fost unul schimbat în bine la acest meci. Păcat că prestația bună nu a fost dublată și de obținerea unei victorii”, a comentat antrenorul băcăuanilor, Mișu Ionescu, care a mizat pe următoarea garnitură: Cebotaru- Alecsandru, Chirilă, Ardei, Danale- Burlacu (min. 63 Al. Popescu), P.Popescu- H. Ilie, Gavrilă, Oteliță- Vraciu. Aerostar pune punct meciurilor de acasă cu un…punct și se pregătește de ultimul joc al sezonului, la Ploiești, cu Petrolul. De partea cealaltă, cu remiza de la Bacău, Unirea Slobozia rămâne agățată în cursa pentru ocuparea locului 5, care permite disputarea barajului de salvare. Pentru echipa lui Adi Mihalcea decisiv va fi meciul din ultima etapă, cu CSM Reșița.

Rezultatele înregistrate în etapa șasea a grupei B din play-out: Concordia Chiajna- Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-2, CSM Reșița- Gloria Buzău 1-1, Aerostar- Unirea Slobozia 2-2.

Programul etapei viitoare, ultima a sezonului (8 mai, ora 11.00): Petrolul Ploiești- Aerostar, Unirea Slobozia- CSM Reșița, Gloria Buzău- Concordia Chiajna.

Clasament grupa B

1 Viitorul Pandurii 6 3 0 3 15-14 41p.
2 Petrolul Ploiești 5 2 2 1 6-4 39p.
3 Gloria Buzău 5 2 3 0 9-4 35p.
4 Concordia Chiajna 5 2 1 2 5-6 31p.
5 CSM Reșița 5 2 1 2 8-6 26p.
6 Unirea Slobozia 5 1 4 0 7-5 26p.
7 Aerostar Bacău 5 0 1 4 4-15 11p.PUBLICITATE