Jucatorii Sport Club Bacau asteapta sa-si ia restantele financiare, iar conducerea clubului, un semn de la Primarie

Vacanta sub semnul incertitudinilor pentru divizionara B Sport Club Bacau. Asa cum a fost si vara trecuta, asa cum a fost si in iarna. S-au schimbat sezoanele, dar motivul a ramas acelasi: banii. Sau, mai degraba, lipsa lor. De data aceasta, incertitudinile se invârt in jurul finantarii pe Legea 350/ 2005. Lentoarea cu care opereaza comisiile Primariei pune piedici serioase SC-ului in perspectiva sezonului 2015-2016. “Singurul lucru pe care il putem face este sa asteptam. Pâna nu vom sti cu exactitate ce suma ne va fi acordata in baza proiectului de finantare nerambursabila depus, nu putem intreprinde nimic. Sper, totusi, ca lucrurile sa se miste in directia cea buna”, declara, inca de la finalul campionatului, presedintele Cristi Ciocoiu.

Una sau doua serii?

Antrenorul divizionarei B care a incheiat play-off-ul pe locul 4, Cristi Popovici se afla, la rândul sau, in stand-by. “Pe de o parte, nu stim pe ce efectiv de jucatori ne vom baza deoarece configurarea lotului o vom face in functie de resursele financiare de care vom dispune. Pe de alta parte, planeaza foarte multe incertitudini referitoare la viitorul format al campionatului si la data de incepere. Se vorbeste ba de o serie, ba de doua serii, ba de drepturi de televizare, insa nu se stie nimic cu exactitate. Nici macar care vor fi echipele participante deoarece foarte multe intâmpina probleme economice”, a punctat tehnicianul dorit in aceasta vara si de Rapid.

Mai intâi juniorii, apoi seniorii

In ciuda faptului ca s-a aflat, la un moment dat, pe lista giulestenilor, Popovici va continua la Sport Club. Cu ce lot si ce obiectiv, ramâne de vazut. Deocamdata, singurul lucru cert este ca tehnicianul nu va mai conta pe portarul Razvan Petrariu, cedat la nou promovata in Liga I, FC Voluntari. Luând ca reper posibilitatea ca Liga a II-a sa inceapa in jurul datei de 29 august, antrenorul SC-ului a fixat reunirea lotului pe 15 iulie. Cu precizarea ca pe 6 iulie va incepe un stagiu de pregatire cu juniorii susceptibili de a fi opriti in lotul primei echipe. “Toti juniorii de perspectiva nascuti in 1996, ’97 si ’98 vor fi testati timp de 10 zile, dintre acestia urmând sa opresc sase la prima echipa, pentru a face fata cerintelor de regulament”, a explicat Popovici.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ