„Aviatorii” antrenați de Cristian Lupuț i-au încorporat pe Alecsandru (Bucovina Rădăuți), Burlacu (Gloria Buzău) și Darius Mureșan (Viitorul Constanța) și l-au adus în pregătiri pe Mihalcea (U Cluj). Luni este așteptat stoperul din Burkina Fasso Yabre (ex-Viitorul Târgu-Jiu), iar în vizor se mai află un portar de la Dinamo și doi atacanți de la fruntașele ligii secunde.

Speranțe

Aerostar Bacău a început să completeze puzzle-ul care are ca imagine generală un loc liniștit în ediția 2020-2021 a Ligii a II-a.„Am demarat configurarea unui lot cu care sperăm să facem față rigorilor ligii secunde. În paralel, continuăm demersurile menite să ne completeze bugetul. Avem discuții cu mediul de afaceri băcăuan, dar nu excludem nici sprijinul autorităților locale; dacă nu anul acesta, măcar în 2021 deoarece ne așteaptă un sezon competițional dificil din toate punctele de vedere. Noi ne-am înscris în Liga a II-a deși nu avem bugetul consolidat. Am făcut însă acest pas pentru a da o șansă fotbalului băcăuan în ceea ce privește viitorul”, a declarat președintele CS Aerostar, Doru Damaschin.

În condițiile în care Viitorul Curița a ratat promovarea în Liga a III-a, iar situația financiară precară ar putea-o readuce pe CSM Bacău în eșalonul al patrulea, este clar că Aerostar rămâne singura realitate a fotbalului băcăuan conectată la nivel profesionist.

Achiziții

Prima piesă nouă a puzzle-ului este antrenorul Cristian Lupuț. Venit împreună cu preparatorul fizic Cristi Gurău cu care a colaborat la Luceafărul Oradea și la Viitorul Târgu-Jiu, Lupuț l-a înlocuit pe Daniel Munteanu, aflat la final de contract cu Aerostar. „Există toate condițiile pentru a face o echipă competitivă la Aerostar”, a declarat tehnicianul în vârstă de 43 de ani, care, în paralel cu operațiunea de evaluare a lotului, a dat startul campaniei de achiziții.

Până în acest moment, „aviatorii” și-au asigurat serviciile fundașilor laterali Andrei Alecsandru (25 de ani) și Darius Mureșan (19 ani) și a mijlocașului Dorin Eduard Burlacu (27 de ani). Alecsandru vine de la Bucovina Rădăuți, Mureșan a jucat în UEFA Youth League cu Viitorul Constanța, de unde băcăuanii l-au împrumutat pe timp de un sezon, în timp ce Burlacu speră să devină un element de stabilitate în linia mediană a „aviatorilor” după ce în ultimele stagiuni s-a perindat pe axa Gloria Buzău- CS Afumați- Râmnicu-Sărat.

Tratative

În pregătiri cu divizionara B băcăuană se află și mijlocașul ofensiv de 21 de ani Vlad Mihalcea. Cotat de Gigi Becali în momentul aducerii sale la FCSB la 50 de milioane de euro, Mihalcea a evoluat ulterior la Poli Timișoara, Clinceni și Voluntari, ultima sa echipă fiind Universitatea Cluj. Rămânerea lui Mihalcea la Aerostar depinde exclusive de decizia antrenorului Cristi Lupuț.

Acesta și-a dat în schimb acordul pentru aducerea stoperului din Burkina Fasso Francois Yabre, pe care l-a mai avut ca elev la Luceafărul Oradea și Viitorul Târgu-Jiu. În vârstă de 29 de ani, Yabre este așteptat luni în Bacău pentru discutarea contractului. În vizorul „aviatorilor” se mai află un portar de pe filiera Dinamo, dar și doi atacanți care în stagiunea trecută au fost legitimați la echipe din Top 5 Liga a II-a. Toate aceste elemente, alăturate jucătorilor care s-au impus deja la Aerostar precum Vișinar, Chirilă, Chelaru, Corban, Manole ori Vraciu ar trebui să constituie o garanție în vederea unui parcurs scutit de emoții pentru singura reprezentantă a Moldovei în eșalonul secund.

Public

La capitolul plecări, Aerostar s-a despărțit în această vară de Botezatu, Gorovei, Dogaru, Chirilescu, Barb, Nemțanu și Balint. De asemenea, s-a renunțat la Băciuț (ex- Viitorul Târgu-Jiu), care s-a pregătit în ultimele zile sub comanda lui Lupuț. Alți doi jucători pe care băcăuanii nu vor putea conta, cel puțin în prima parte a sezonului, sunt portarul Bogdan Miron și fundașul dreapta Ionuț Mihălăchioae. Miron a suferit miercuri o accidentare la menisc și va fi operat la o clinică din Târgu-Mureș. Mihălăchioae, în schimb, se recuperează după accidentarea suferită iarna trecută.

„Îi așteptăm pe cei doi cât mai rapid înapoi în familia Aerostarului”, a fost mesajul team-manager-ului Gabriel Voicu, care își dorește ca în viitorul sezon, reglementările medicale impuse de pandemia COVID-19 să permită accesul suporterilor, fie și în număr limitat, la meciurile din campionat. „Avem nevoie de publicul băcăuan, iar publicul băcăuan are nevoie de Aerostar”, este mesajul „aviatorilor”, care încep să prindă aripi. Să sperăm că și zborul va fi unul lin. Și înalt!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE