Deși se află pe penultimul loc al clasamentului, formația băcăuană antrenată de Daniel Munteanu continuă seria marilor surprize. După punctul luat pe terenul liderei U Craiova 1948, „aviatorii” au detonat bomba campionatului, impunându-se luni seara cu 4-1 în fieful unei alte formații de tradiție, Petrolul Ploiești.

Pentru astfel de seri merită să existe fotbal în Bacău! Pentru seri precum cea de 16 noiembrie 2020. O seară magică, în care Aerostar Bacău a umilit în deplasare cu 4-1 (2-0) pe Petrolul Ploiești. La aproape două săptămâni după ce a obligat lidera U Craiova 1848 să cedeze primul punct pe teren propriu (0-0), formația antrenată de Daniel Munteanu a dat o nouă lovitură. Una și mai mare. În etapa a 12-a, băcăuanii au uitat că ocupă penultimul loc al clasamentului, făcând instrucție cu Petrolul într-un joc disputat la Mogoșoaia, „casa de împrumut” a ploieștenilor.

Deși li s-a refuzat un gol înscris de Horia Ilie  și un penalty cerut de Al. Iul. Zaharia la scorul de 0-0, „aviatorii” nu au cedat și au deschis scorul în min. 30, atunci când Patrick Popescu „a pus” mingea în vinclul porții lui Kitanov dintr-o lovitură liberă executată splendid de la 17 metri. Oaspeții au continuat forcing-ul și, bazându-se și pe o apărare atentă, magistral condusă de portarul Cebotari, autorul câtorva intervenții memorabile, au intrat la pauză cu două goluri avans.

În min. 40. Vraciu a marcat pentru 2-0 după un șut la care Andrei Răuță a comis henț în propria suprafață de pedeapsă, însă arbitrul Mircea Ardelean a anulat golul, arătând punctul de la 11 metri, dar și cartonaș roșu ploieșteanului. Același Vraciu și-a păstrat sângele rece și a transformat penalty-ul acordat, urcând scorul la 2-0. Cu asemenea avantaj, cu om în plus, dar și cu moralul unei echipe care și-a văzut adversara ratând un penaty în min. 45 (Saim a trimis pe lângă poartă de la punctul cu var o lovitură de la 11 metri acordată pentru hențul lui Vraciu), Aerostar a știut ce are de făcut în mitanul secund. În min. 60, Horia Ilie a luat o acțiune pe cont propriu și a punctat pentru 3-0 cu un șut la firul ierbii din afara careului.

Cu cinci minute înainte de final, Vajushi a fost faultat de Chirilă în careul băcăuan, iar același mijlocaș albanez a redus din handicap, transformând penalty-ul: 1-3. Era prea târziu pentru ca Petrolul să mai intre în meci. Și, la drept vorbind, prea puțin. Ultimul cuvânt nu putea aparține decât băcăuanilor. Și astfel, în min. 90, după un corner al gazdelor,  Mihalcea a pornit pe contraatac pe partea stângă, i-a pasat ca la carte în centru celuilalt Zaharia din echipa Aerostarului, Alexandru Cristian („Mara” sau Zaharia de la Focșani, pentru exactitate), iar acesta a înscris primul său gol în liga secundă încununând cea mai frumoasă voictorie externă din istoria Aerostarului la acest nivel: 4-1 cu Petrolul Ploiești, în deplasare.

„Este o victorie importantă pentru imaginea și moralul nostru, dar și o revanșă pentru eșecul la scor pe care Aerostar l-a suferit acum două sezoane la Ploiești. Ne bucurăm de acest succes și așteptăm, cu toată încrederea, ca Federația să judece în mod corect recursul pe care noi l-am depus în cazul jocului cu Pandurii. Corect ar fi ca meciul să se joace pe teren, astfel încât fair-play-ului să triumfe. Vedem peste tot la meciuri naționale și internaționale bannere cu NO RACISM și FAIR-PLAY. Haideți să punem aceste lucruri și în aplicare tocmai ca acestea să nu rămână doar vorbe goale. Vrem ca meciul cu Pandurii să se decidă pe teren”, a declarat pentru Deșteptarea, Daniel Munteanu, antrenorul Aerostar Bacău.

Duminică, 22 noiembrie, de la ora 11.00, Vraciu și compania vor întâlni o altă echipă cu greutate, Rapid București, de data aceasta, pe teren propriu. Până atunci însă, clubul băcăuan așteaptă ca FRF să nu mai opereze cu dublă măsură atunci când vine vorba de meciuri reprogramate din cauza noului Coronavirus. Și, având în vedere precedentul CSM Reșița- Concordia Chiajna, amânat de două ori, Aerostar așteaptă ca meciul pierdut la masa verde cu Pandurii (care, în optica nătângă a FRF, nu a putut fi, la rândul său, amânat de două ori) să se joace până la urmă pe teren. Când o fi. Sigur, la Bacău. Și cel mai bun să câștige.

Deocamdată, luni seara, cei mai buni au fost băcăuanii noștri de la Aerostar, care s-au prezentat la Mogoșoaia în formula: Cebotaru- Alecsandru, C. Ardei (min. 82 Bobaru), Chirilă, Corban- P.Popescu- Gavrilă (min. 82 Belciu), H. Ilie, M. Mnaole (min. 68 Vl. Mihalcea) , Vraciu (min. 82 Al. Cr. Zaharia)- Al. Iul. Zaharia (min.64 Oteliță). Aeeee- Aoooo- Aeeee- roooos- taaaar!PUBLICITATE