Aerostar îl va testa săptămâna aceasta la antrenamente pe jucătorul crescut la Independiente și Banfield.

Fără gol marcat în cele 270 de minute ale actualei ediții de campionat, Aerostar Bacau caută soluții pentru a-și revitaliza ofensiva. La mijlocul săptămânii trecute, „aviatorii” și-au asigurat serviciile atacantului de Liga I, Alexandru Zaharia, împrumutat pentru un sezon de la Poli Iași. În vârstă de 20 de ani, Zaharia a debutat deja pentru Aerostar în înfrângerea de acasă, cu CSM Reșița, în care a evoluat timp de o repriză, prima.

„Avem încredere în Zaharia. Meciul cu Reșița nu este elocvent în privința sa deoarece, în prealabil, el făcuse doar două antrenamente cu noi”, a fost mesajul grupării băcăuane. Și antrenorul Cristi Lupuț dă credit lui Zaharia: „Are o maturitate impresionantă. Ne va ajuta în viitor, sunt sigur”. De luni, băcăuanii au o nouă „gură de foc” la dispoziție. Pentru moment, doar la antrenamente. Soluția vine  tocmai din America de Sud și este reprezentată de atacantul argentinian Valentin Haberkon. Format la cluburi de prestigiu, precum Independiente și Banfield, Haberkon a evoluat ultima dată pentru formația argentiniană de liga a treia, Los Andes.

Argentinianul în vârstă de 25 de ani și-a început antrenamentele cu Aerostar luni seara și va fi monitorizat pe parcursul acestei săptămâni în vederea unei posibile legitimări. „Dacă jucătorul corespunde cerințelor și nevoilor noastre, iar antrenorul Cristi Lupuț își dă acordul, îl oprim fără doar și poate. Mai întâi trebuie să ne edificăm însă în privința potențialului său. Deocamdată, Haberkon s-a adaptat bine fusului orar. Să vedem ce va fi. Noi ne-am dori să fie o soluție imediată, eventual chiar pentru jocul de sâmbătă, de la Timișoara, contra Ripensiei”, a precizat team-managerul băcăuanilor, Gabriel Voicu.

„Da, m-am adaptat fusului orar și am trecut cu bine peste oboseala zborului trans-oceanic. Îmi doresc să rămân aici și voi face tot ce ține de mine pentru a-i convinge pe cei de la Aerostar. Este o oportunitate pe care vreau să o fructific”, a declarat pentru „Deșteptarea”, Valentin Haberkon.

Totodată, divizionara B băcăuană caută și un mijlocaș ofensiv care să lege jocul, alt capitol de mare suferință pentru Aerostar. Cu atât mai mult cu cât fosta mare speranță a Stelei, Vlad Mihalcea, căruia Gigi Becali îi fixase o clauză de reziliere de 50 milioane de euro în urmă cu cinci ani, continuă să-și amâne debutul pentru „aviatori” din motive de ordin medical.PUBLICITATE