Final de an plin pentru echipele de copii de la Sporting Bacau. Pentru ca au fost cuminti si ascultatori, micutii fotbalisti legitimati la scoala de fotbal fondata de regretatul Florin Ganea au primit vizita Mosului cu o saptamâna inainte de Craciun. Astfel, pe data de 18 decembrie, elevii lui Florin Petcu si Marian Tanasa au participat la o petrecere de final de an organizata de conducerea clubului. Fiecare jucator al Sportingului a primit cadouri, inclusiv câte un tricou personalizat având imprimat chipul celui care a fost profesorul Florin Ganea. Si cum dupa distractie e vremea sa te apuci din nou de munca, pe 19 decembrie, grupele 2004, 2006 si 2007 au luat drumul Sucevei unde au participat la traditionalul turneu Cupa “Mos Craciun”. Grupa de vârsta 2004 a fost la un pas de accederea in semifinale, cedând dupa loviturile de departajare, cu 3-1 (1-1) in fata celor de la Buiucani, in conditiile in care in grupa au obtinut doua victorii (3-1 cu Dacia Chisinau si 2-1 cu Vatra Dornei) si o infrângere: 0-6 cu Tâmpa Brasov.

De la Suceava, Sporting Bacau s-a deplasat la Buhusi, unde a participat la cea de-a doua editie a Cupei “Viva Activ”. Grupa 2003-2004, alcatuita preponderent din jucatori nascuti in 2004 a câstigat turneul, invingând in finala cu 2-0 (2-2), dupa penalty-uri, pe gazdele de la Viva Activ Buhusi. In grupe, Sporting le-a invins cu 2-1 pe Aerostar si cu 6-1 pe Luceafarul Buhusi si a pierdut cu 1-2 in fata Bradului Roznov, iar in semifinale s-a impus cu 6-3 in fata Viitorului Bacau. In curtea Sportingului a ajuns si un premiu individual, Roberto Matei, autorul a noua goluri, fiind declarat cel mai tehnic jucator. Lotul utilizat de Sporting: Mihai Boca (portar); Mario Ganea, Denis Ganea, Razvan Rontu, Stefan Popa, Razvan Rauta, Robert Bucur, Mario Stroie, Ronerto Matei, Diego Bâlis, Danuta Lica.

Aproape de o medalie a fost si grupa 2006-2007, care a ocupat locul patru la o categorie superioara de vârsta, 2005-2006. In formula Tudor Cucu, George Florea (portari); Bogdan Bacalu, Radu Cucu, Darius Pintilie, Rares Tatomir, Rares Gherasim, Stefan Oancea, Simone Mina, Danut Bâlis, Nicolas Lepadatu, Tudor Diaconu, Mattia Popescu, Ianis Huiban, Mihai Bucur, Codrin Stan, Stefan Mocanu, Stefan Lazar, Matei Rauta si Cornelius Rosu, Sporting s-a clasat pe locul 4, fiind invinsa in finala mica de prietenii de la Viitorul Bacau cu scorul de 2-1. De notat faptul ca, pe parcursul celor doua turnee, Roberto Matei nu a fost singurul jucator remarcat pentru evolutiile sale, in atentia specialistilor intrând si Matei Rauta, care, desi este nascut in 2008, joaca la grupa de vârsta 2007, pentru care a marcat patru goluri. “Aceste doua turnee au fost foarte benefice, mai ales ca am intâlnit adversari de o buna factura. Potential exista si la noi si avem convingerea ca il vom fructifica din plin in 2016”, a declarat Florin Petcu. “Daca la Buhusi am punctat si la capitolul trofee, in schimb la Suceava am notat un progres in ceea ce priveste calitatea jocului”, a subliniat celalalt antrenor al Sportingului, Marian Tanasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ