Sectorul juvenil ocupa un loc de cinste in proiectele derulate de Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau. Forul local initiaza competitii noi, se alatura celor organizate la nivel national sau reinvie traditii. Este si cazul unui campionat judetean pentru juniori A1, pe care Bacaul nu l-a mai avut de mai bine de 18 ani.

Singurul judet lipsa

Ajuns singurul judet din Romania fara un astfel de turneu, Bacaul va reintra din toamna in normalitate. Presedintele AJF-ului, Cristi Sava, a luat masuri pentru a readuce orasul pe harta Federatiei la nivel de juniori A1. "Obiectivul nostru este sa revigoram fotbalul juvenil", a explicat Sava.

Confirmari si liste de asteptare

Planul le-a fost deja prezentat antrenorilor de copii si juniori din judet, primele confirmari venind de la Aerostar, LPS Bacau (trei echipe), Athletic Darmanesti, FCM Onesti, Sportul Racaciuni, Infratirea Ghimes, Flamura Sascut si FCM Bacau. "Am mai trimis invitatii la 28 de primarii din judet", a detaliat presedintele Cristi Sava, care anticipeaza ca listele de participare sa fie completate cu macar alte 7-8 echipe.

Zone geografice

In functie de numarul de formatii care se vor inscrie la start, AJF Bacau va stabili sistemul de desfasurare a campionatului judetean pentru juniori A1. Cert este ca, intr-o prima faza, cluburile participante vor fi repartizate pe criterii geografice, pe zonele Bacau si Trotus. Campionatul va incepe in septembrie, iar inscrierile se pot face pana pe 15 august.

Dana Popa

Alte articole