Declarat cel mai bun jucator al “Cupei de Iarna”, Traian Ciubotaru este una din marile sperante ale fotbalului bacauan

Driblingul bate zâmbetul
Are un zâmbet care face toti banii. Si care, probabil, ar face bani buni din publicitate. La ciocolata, de exemplu. Numai ca spoturile publicitare mai pot astepta. La fel ca si ciocolata. “Recunosc: am câteva kilograme in plus. Ar cam trebui sa mai elimin din dulciuri”, zâmbeste din nou. Pe Traian Ciubotaru ajungi sa-l indragesti din prima. Chiar inainte de a-l vedea punând piciorul pe minge. In decembrie 2011, la “Cupa de Iarna” organizata de TNT, mingea ii ajungea pâna la genunchi. Avea sase ani. Si doar câteva luni de fotbal. Toate astea nu-l impiedicau, insa, sa bage la greu: “materiale” si driblinguri. Acum, altii baga “materiale”. Baga la greu, dar nu prea ajung sa-i ia mingea. Asa a fost si la recenta editie a “Cupei de Iarna” organizata de AJF Bacau si la care Traian Ciubotaru a fost recompensat cu titlul de cel mai bun jucator al competitiei.

Stie jocul
“Adevarul este ca la «Cupa de Iarna», Traian a avut una din cele mai slabe evolutii din cariera sa de pâna acum. OK, a iesit oricum in evidenta pentru ca are calitati deosebite, dar este clar ca poate mult mai mult”, surprinde Radu Ciobanu, cel care il antreneaza pe Traian Ciubotaru la juniorii E ai Sport Clubului. Si daca tot am amintit de calitatile pustiului care a implinit 11 ani pe 31 ianuarie, ar fi bine sa le enumeram. Domnule profesor, aveti cuvântul! “Traian este un copil foarte bine crescut, cu perspective fotbalistice remarcabile. Are in dribling principalul sau atu, dar impresioneaza si printr-o viziune a jocului surprinzatoare pentru aceasta vârsta”, spune Radu Ciobanu. Declaratia acestuia isi gaseste ecou in cuvintele resedintelui de la Sport Club, Cristi Ciocoiu: “Traian stie jocul, asa cum se spune in limbaj fotbalistic. E o calitate nativa care ii va permite sa ajunga departe”.

PUBLICITATE

Barcelona, tur-retur
Traian stie de pe acum unde doreste sa ajunga: la Barcelona. Adica acolo unde a si fost in urma cu doi ani, intr-un stagiu organizat de clubul lui Messi. Jucatorul preferat? Poftim, intrebare! “Bineinteles, Leo Messi. As vrea sa-i calc pe urme”, marturiseste pustiul brunet, care nu ezita atunci când este intrebat referitor la cel mai bun meci facut de el: “A fost un meci in Bulgaria, contra Academiei «Gheorghe Hagi». S-a terminat 2-2, iar eu am marcat un gol”. Traian este abonat la distinctiile individuale de la turnee, iar despre premiul de cel mai un jucator primit la “Cupa de Iarna” spune ca “ma bucura, dar si ma obliga, mai ales ca nu am jucat extraordinar”.Elev in clasa a IV-a la Scoala “Spiru Haret”, acolo unde o are ca invatatoare pe Monalisa Gavrilut, Traian Ciubotaru marturiseste ca adora matematica si ca nu se da in vânt dupa… ora de muzica. Ca hobby, indica lectura. Ultima carte citita? “Tom Gates. E despre un pusti foarte nostim. Sa stiti ca merita citita”, spune Traian. La cum zâmbeste, cum sa nu-l crezi pe cuvânt?
Dan Sion

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ