Campionatul ligii secunde la fotbal sta in joc de glenze si cu urechea pâlnie. In mod normal, miercuri ar trebui sa se decida in Comitetul Executiv al Federatiai Române de Fotbal formula, componenta si tintarul competitiei.

Deocamdata, singurul lucru cert este ca varianta unei Ligi l cu 20 de echipe a picat definitiv, ceea ce face ca Rapid Bucuresti si CSMS Iasi sa ramâna in esalonul secund, ca adversare ale Sport Clubului din Bacau. Ramâne insa de vazut daca Rapid, CSMS Iasi si Sport Club se vor intâlni in Seria l sau daca, nu cumva, campionatul Ligii a ll-a va porni la drum cu o singura serie de 20 sau 22 de echipe.

Totul, pe fondul nenumaratelor retrageri (CS Otopeni din Seria l, Luceafarul Oradea, CVS Turnu Severin si FC Arges din Seria a ll-a), ultimele echipe aflate in moarte clinica fiind Farul Constanta, Delta Tulcea, Sportul Studentesc si UTA.

PUBLICITATE

“Ar fi ideal sa trecem la o singura serie foarte puternica”, a declarat unul dintre reprezentantii esalonului secund in Comitetul Executiv, Aurica Brasoveanu, dupa amicalul de sâmbata trecuta, dintre Sport Club si Dunarea Galati.

In cazul in care propunerea unui campionat cu o singura serie nu se va materializa, Liga a ll-a va porni la drum pe 7 septembrie, cu doua serii a câte 14 echipe, alternativa in format “mini-max” fiind cea a doua serii cu câte 12 grupari si cu play-off si play-out. Asta, bineinteles, daca nu vom avea o noua amânare, cum s-a intâmplat in urma cu o saptamâna. Ca se poarta!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ