FC Bacău continuă să crească. Bine și frumos. Mai nou, crește și sub tricolor. Academia fondată de Cristian Ciocoiu în toamna lui 2014 are patru jucători convocați la acțiunea de formare a lotului național Under 15 al României care va avea loc pe 4 octombrie, la Vaslui. Cei „patru mușchetari” aparțin grupei de vârstă 2006 antrenată de Radu Ciobanu. Este vorba Bogdan Bacalu, Adrian Olteanu, Daniel Țăran și Cosmin Oasenegre. „Cei patru puteau fi… cinci, însă unul dintre cei mai buni fotbaliști ai țării la această categorie de vârstă, Cosmin Popescu, acuză o recidivă la genunchi și nu este apt în această perioadă. Când se va pune pe picioare, cu siguranță că și el va intra în circuitul tricolor. Și nu doar el, deoarece Academia noastră are foarte mulți copii cu potențial de selecționare la naționalele de profil”, a precizat Radu Ciobanu, care a făcut și o descriere a celor patru jucători selecționați la acțiunea de la începutul lunii viitoare, de la Vaslui.

Despre Bogdan Bacalu, un stoper cu un fizic, prestanță și siguranță de sine cu adevărat impresionante, Ciobanu a declarat că va fi viitorul căpitan al naționalei Under 15: „Având în vedere că în ultimii ani Academia FC Bacău «Cristian Ciocoiu» a fost o prezență constantă la turneele semifinale și finale, cunosc foarte bine toți stoperii din țară de la această grupă de vârstă. Niciunul nu este peste Bogdan. Modul de a se antrena al lui Bacalu, mai ceva ca al unui adult, faptul că are gândul doar la fotbal și personalitatea sa ce-l recomandă drept un lider adevărat mă fac să spun că nu am mai antrenat un astfel de copil. E o reală plăcere să lucrezi cu el. Foarte educat, foarte dornic de a reuși în fotbal”.

Din centrul apărării, mergem în bandă. În banda dreaptă, acolo unde-l găsim pe Adrian Olteanu. „Asemeni lui Bogdan Bacalu, și Adrian Olteanu provine de la Ruginoasa. Are o situație familială mai deosebită, fiind orfan de mama. Este un copil foarte bun: super-muncitor și super- caracter. Mă bazez mult pe el”, a spus Ciobanu despre Olteanu. Urcăm în linia mediană, unde dăm peste Daniel Țăran.

„Un alt copil venit la noi din afara Bacăului. În cazul de față, de la Vatra Dornei, în urmă cu doi ani. Daniel provine dintr-o familie potentă financiar, iar polivalența sa în joc este remarcabilă. Are un viitor foarte frumos” este caracterizarea pe care Ciobanu i-a făcut-o lui Daniel Țăran. În fine, ultimul, dar nu cel din urmă, este Codrin Oasenegre. „Și Codrin vine din afara Bacăului, de la Bârlad. Tatăl, profesor de educație fizică, este un fost fotbalist, iar mama, medic. Codrin Oasenegre are o vitalitate impresionantă, un adevărat argint viu”, a mărturisit Radu Ciobanu, care a concluzionat: „Lui Bogdan, Adrian, Daniel și Codrin le vor călca pe urme și alți jucători ai Academiei noastre, nu am nicio îndoială în acest sens. Spun asta deoarece noi, la Academia FC Bacău «Cristian Ciocoiu» creștem copiii și în plan fotbalistic, dar și în plan uman. Cu toții vor face cinste Bacăului”.

În final, conducerea Academiei FC Bacău „Cristian Ciocoiu” a ținut să precizeze sprijinul oferit de Compania Dedeman:

„Realizările clubului, precum dominația grupelor din ultimii ani la toate categoriile de vârstă în competițiile județene, regionale și naționale, precum și convocarea juniorilor băcăuani la acțiunea selecționatei Under 15 a României sunt într-o măsură importantă efectele parteneriatului de succes derulat alături de Compania Dedeman”.

 PUBLICITATE