România- Albania (Lyon, duminica, ora 22.00/ Dolce Sport si Pro TV)

România se lupta duminica seara pentru calificarea in “optimile” Campionatului European din Franta. Invinsa in minutul 89 de Franta, in meciul inaugural al turneului, selectionata antenata de Anghel Iordnescu a condus miercuri seara cu 1-0 Elvetia, insa, la capatul unei reprize secunde deplorabile, a fost nevoita sa accepte remiza: 1-1.

Aceasta remiza ii tine, insa, in carti pe “tricolori”. Cu o conditie: sa treaca duminica seara de Albania. Adica de echipa care a cedat greu, in ultimele minute (90 si 95) jocul de miercuri, pierdut cu 2-0 in fata Frantei.

PUBLICITATE

“La pauza meciului cu Elvetia, când aveam 1-0 ca urmare a penalty-ului transformat de Bogdan Stancu, le-am cerut baietilor sa inscrie si al doilea gol, pentru a inchide astfel jocul. Nu am reusit asta, iar acum trebuie sa invingem Albania”, a declarat Iordanescu, care ii are ca incerti pe Pintilii, Rat, Stancu si Steliano Filip.

România are sanse inclusiv la locul doi, insa si locul 3 o poate duce in “optimi” deoarece pe lista calificatelor vor figura si cele mai bune patru echipe de pe locul 3. Interesant este ca, in cazul in care România invinge cu 1-0 pe Albania, iar Elvetia pierde cu 2-1 partida cu Franta, “tricolorii” si elvetienii ajung la egalitate perfecta in clasament!

In aceste conditii, departajarea o va face criteriul…fair-play, dictat de numarul de cartonase galbene. Un criteriu care, momentan, nu ne este favorabil, noi insumând sapte avertismente, spre deosebire de Elvetia, care, inaintea jocului de duminica, impitriva Frantei, are doar patru.

Clasamentul grupei A

1 Franta 2 2 0 0 4-1 6p.
2 Elvetia 2 1 1 0 2-1 4p.
3 România 2 0 1 1 2-3 1p.
4 Albania 2 0 0 2 0-3 0p.

Programul meciurilor de vineri, 17 iunie: Cehia- Croatia (ora 19.00) si Spania -Turcia (ora 22.00) in grupa D. si Italia- Suedia (ora 16.00) in grupa E.

Programul meciurilor de sâmbata, 18 iunie: Turcia- Irlanda (ora 16.00) in grupa E, Islanda- Ungaria (ora 19.00) si Portugalia- Austria (ora 22.00) in grupa F.

Programul meciurilor de duminica, 19 iunie: România- Albania si Franta- Elvetia, ambele de la ora 22.00 in grupa A.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ