Miercuri, la orele 17.30, sunt programate meciurile din prima runda- faza nationala- a Cupei României la fotbal. Jocurile se desfasoara in mansa unica. Aceasta faza a competitiei consemneaza si startul oficial de sezon pentru cele doua reprezentante ale Bacaului: divizionara C Aerostar si campioana judeteana Gauss. Ambele evolueaza in deplasare si ambele au ca obiectiv calificarea in turul urmator. Faza a doua a Cupei, la care vor participa cele 40 de echipe care se vor califica astazi, plus 26 de formatii din Liga a II-a si a III-a, se va desfasura miercuri, 24 august, de la ora 17.30.

Deja-vu: Vitis Suletea- Aerostar Bacau (stadion “Municipal”, Bârlad)

Vitis Suletea- Aerostar este un deja-vu. Cele doua echipe s-au mai aflat fata in fata. Si tot in Cupa României. In urma cu doi ani, “aviatorii” se impuneau cu un categoric 5-1 la Bârlad, contra Vitisului antrenat si pe atunci de Gigel Ghenghea. Intre timp, Aerostar si-a schimbat in intregime lotul si staff-ul tehnic.

Un singur lucru a ramas neclinitit in tabara bacauana: dorinta de calificare. “Punem mare accent pe Cupa, competitie in care vrem sa avansam cât se poate de mult. Chiar daca vom intâlni un adversar dintr-o liga inferioara, vom trata jocul cu atentie maxima”, a declarat noul tehnician al bacauanilor, Misu Ionescu.

Cu o pleiada de nou-veniti (Belecciu, Blanaru, Intuneric si Tudorache) si cu alti câtiva jucatori aflati in stand-by (Ignea si Nemtanu), Aerostar porneste cu prima sansa contra unei formatii care are ca vârf de atac un egiptean: Hany Ragab.

“Ne dorim foarte mult sa incepem cu o victorie sezonul oficial, cu toate ca inca ne aflam in faza cautarilor din punct de vedere al unei formule standard de echipa”, a concluzionat Misu Ionescu.

Destine identice: Euromania Dumbraveni -Gauss Bacau (stadionul “Comunal”, Dumbraveni)

Sunt din judete diferite (Euromania din Vrancea, Gauss din Bacau), dar impartasesc acelasi destin: ambele au câstigat campionatul Ligii a IV-a, insa niciuna nu a reusit sa faca pasul catre esalonul al treilea. Formatia din Dumbraveni s-a impiedicat in fata prahovenilor de la Paulesti, in timp ce Gauss a pierdut “barajul” contra iesenilor de la Siretul Lespezi.

Miercuri, situatia se schimba: una din cele doua va avea, in sfârsit, zâmbetul pe buze. Si statutul de echipa calificata in faza urmatoare a Cupei. “Speram ca noi sa fim aceia care vor merge mai departe”, a declarat managerul Gauss-ului, Sebi Pauceanu, care a rezolvat, deocamdata, problema terenului: din toamna, echipa sa va evolua pe “Letea”.

Dupa despartirea de antrenorul Gabi Bojescu, Gauss a fost preluata de Radu Sascau si s-a dovedit foarte activa la capitolul transferuri: Haisan, S. Ichim, B. Lupu, plus juniorii Hermeziu si Nutu (de la Aerostar), Dima si Ciubotaru (de la Sport Club). Din toamna sunt asteptati alti doi componenti ai SC-ului: portarul Miron si mijlocasul Adi Gheorghiu. Daca merge mai departe in Cupa, Gauss va avea cu siguranta nevoie de ei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ