Esalonul secund al fotbalului românesc se afla in stand-by. Comitetul Executiv al FRF, reunit ieri, nu a stabilit nici tintarul Ligii a ll-a si nici componenta celor doua serii ale campionatului cadet. Motivul? Incertitudinea cauzata de problemele financiare cu care se confrunta grosul echipelor.

Din cele 30 de formatii care-si depusesera initial cereri de inscriere in Liga a ll-a, patru s-au retras deja: CS Otopeni in Seria l, CS Turnu-Severin, Luceafarul Oradea si FC Arges in Seria a ll-a. Iar alte grupari (Farul, Delta, Sportul Studentesc etc.) sunt si ele pe marginea prapastiei.

Doua de 14

In aceste conditii, Federatia a decis sa amâne pentru 14 august, când va avea loc urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv, stabilirea programului si configurarea seriilor. Singurul lucru cert este sistemul competitional. Ieri, FRF a anuntat ca in sezonul 2013-2104, Liga a ll-a va avea doua serii a câte 14 echipe, iar startul turului se va da pe 7 septembrie.

Primele doua din fiecare serie vor promova in Liga l, iar ultimele cinci clasate vor retrograda. Din sezonul 2013-2014, campionatul cadet va porni la drum cu doua serii de câte 12 echipe si va include play-off si play-out.

“Baraj triunghiular”

Modificari exista si la nivelul Ligii a lll-a, unde s-a renuntat la ideea unui campionat cu patru serii a câte 18 echipe. Se va merge pe sase serii a câte 12 echipe, cu play-off si play-out, iar startul sezonului a fost amânat pentru data de 1 septembrie.

In fine, din vara anului viitor, “barajul” pentru promovarea in Liga a lll-a nu se va mai da intre reprezentantele a doua judete, ci se va merge pe sistemul unor turnee “tringhiulare”, care vor reuni la start câte trei campioane judetene, câstigatoarea asigurându-si promovarea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ