Din ciclul: “sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic”. Asadar, Liga l la fotbal va ramâne cu 18 echipe si in editia 2013-2014! Desi s-a militat pentru o formula redusa, cu doar 16 grupari, aceasta varianta a intrat pe un drum mort vineri seara, atunci când Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat câstig de cauza Universitatii Cluj in privinta obtinerii licentei pentru Liga l. Comitetul Executiv al FRF a exclus ipoteza unui campionat cu 17 echipe, asa incât s-a stabilit ca a18-a grupare de prima liga sa fie decisa intre Rapid si Concordia Chiajna, in urma unui “baraj” care se va juca pe 13 iulie, de la ora 21.00.

Iasiul ameninta cu TAS-ul

Decizia Comitetului Executiv, luata cu sapte voturi pro si unul contra, pune astfel in scena un meci de “baraj” cu totul si cu totul inedit. Practic, se vor intâlni o echipa care s-a salvat pe teren, dar a retrogradat ca urmare a neprimirii licentei (Rapid) si una cazuta in B ca urmare a verdictului sportiv (Chiajna). “E o hotarâre echilibrata. 50 la suta respectam criterul sportiv, 50 la suta pe cel al licentierii”, a motivat presedintele FRF, Mircea Sandu. Oficialii CSMS Iasi, echipa care tragea sperante la ramânerea in prima liga au luat foc. “Vom ataca decizia la TAS. S-a incalcat flagrant statutul FRF”, a amenintat Florin Prunea, presedintele iesenilor.

PUBLICITATE

Mai jos e ceata deasa

Daca Liga l, care va debuta pe 20 iulie, prinde incet-incet contur, in schimb, esaloanele doi si trei ramân in ceata. La nivelul ligii secunde se doresc doua serii a câte 16 echipe, dar care vor fi acestea si cum vor fi ele impartite geografic nu se stie sub nicio forma. Deranjul cel mare se prefigureaza insa la C, acolo unde varianta cu patru serii a 18 formatii va fi dinamitata, mai mult ca sigur, de numarul insemnat de echipe retrase din competitie. Data limita la care gruparile de C trebuie sa se inscrie in campionat este 15 iulie, startul campionatului urmând sa se dea o luna mai târziu. Daca nu cumva se va da din nou cu stângu-n dreptul!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ