Cu un ochi râd, cu altul plâng. Campioana Moldovei la Under 13, FC Bacău a participat zilele acestea la turneul semifinal de la Cluj, care a stabilit cele două finaliste ale Campionatului Național la această categorie de vârstă. Și dacă majoritatea specialiștilor pronosticau o finală între FC Bacău și Viitorul lui Gheorghe Hagi, lupta pentru aur se va da în schimb între LPS Târgu-Jiu și CSA Steaua.

Băcăuanii antrenați de Radu Ciobanu rămân cu satisfacția că pe durata unui întreg sezon (campionat județean, zonă și turneu semifinal) nu au pierdut nicio partidă!

Dar și cu regretul că la Cluj puteau mai mult decât cele trei egaluri pe care și le-au trecut în cont. În primul meci, FC Bacău a remizat, 0-0, cu LPS Târgu-Jiu, pentru ca în al doilea joc, cel cu Luceafărul Cluj să se afle la un singur minut de o victorie care i-ar fi deschis, cu siguranță, drumul către finală. Conduși cu 1-0, băcăuanii au basculat rezultatul în favoarea lor, însă în penultimul minut, clujenii au egalat, stabilind scorul final, 2-2.

Afectați psihic, Bacalu și compania nu au reușit să se impună în ultimul joc, desfășurat marți, și pe care l-au încheiat din nou nedecis, 0-0, cu Corona Brașov. Învingătoare în partida cu Luceafărul Cluj, LPS Târgu-Jiu prinde astfel biletele pentru finala cu CSA Steaua, câștigătoarea celuilalt turneu semifinal.

„Avem un grup de copii grozavi și cu siguranță că am fi meritat să jucăm finala, chiar dacă nu am putut conta pe două elemente de bază, Nicholas Horvat și Tudor Belciu. Copiii au fost foarte afectați de ratarea calificării deoarece au jucat foarte bine, dar cu siguranță că vor găsi puterea să treacă peste și să iasă mai puternici dintr-o astfel de experiență.

Oricum, am reprezentat Bacăul cu cinste, iar faptul că nu am pierdut niciun un joc tot anul spune multe”, a concluzionat antrenorul FC Bacău, Radu Ciobanu.