GRUPA A
Mexic – Camerun (vineri, 13 iunie, ora 19.00/ TVR1). Intr-o grupa deschisa de Brazilia- Croatia, Mexicul si Camerunul nu pornesc neaparat ca outsideri. Ce-i drept, mexicanii au alternat rezultatele in ultimele amicale (3-0 cu Israel, 0-1 cu Bosnia), dar ramân echipa condusa de Chicharito Hernandez. De partea cealalta, “leii neimblânziti” ai lui Eto’o au decolat spre Brazilia doar dupa ce au clarificat problema premierilor. Duel echilibrat.

GRUPA B
Spania – Olanda (vineri, 13 iunie, ora 22.00/ TVR1). E reeditarea finalei din 2010. Si un meci intre doua echipe pe care specialistii le vad, fie din nou protagoniste, fie la capitolul deceptii! Spaniolii l-au recuperat pe Diego Costa, il au apt si pe Xavi (“Iubesc acest jucator”, a spus Pele), in timp ce olandezii nu se gândesc decât la revansa. “Inca ma arde finala pierduta in 2010” a marturisit Robben. Care pe care.
Chile – Australia (sâmbata, 14 iunie ora 1.00/ TVR 1). Urmariti nationala chiliana! Veti avea ce vedea; inainte de toate, jucatori precum Vidal, Edu Vargas, Alexis Sanchez si “veteranul” Valdivia. (Pacat ca lipseste Pek Pizzarro). Nici “cangurii” nu sunt de neglijat, dar Chile poate juca un rol de protagonista la acest Mondial. Fotbal cu chilli.

GRUPA C
Columbia – Grecia (sâmbata, 14 iunie, ora 19.00/ TVR1). E meciul pe care trebuiau si puteau sa-l joace “tricolorii nostri”. Nu va fi insa nici Torje si nici Marica, ci “doar” Karagounis si Samara, care vor da peste o Coulbie fara Radamel Falcao, dar, totusi, favorita. Nici nu ar putea fi altfel cu alde Guarin, Cuadrado, J. Martinez si cu Pekerman pe banca. Golumbia.
Coasta de Fildes – Japonia (duminica, 15 iunie, ora 4.00/ TVR1). Fiti antena la ce jucatori are Coasta de Fildes: Gervinho, Drogba, Yaya Toure, Kolo Toure sau Kalou! Nu trebuie subestimata nici Japonia lui Honda si Osako, dar “elefantii” sunt la putere. Sau asa ar trebui. Echipa de fildes.

GRUPA D
Uruguay – Costa Rica (sâmbata, 14 iunie, ora 22.00/ TVR1). Semifinalista in 2010, Uruguay anunta un Mondial tare si in Brazilia. Nici nu ar putea fi altfel cu Muslera, Suarez, Cavani, Forlan sau Tata Gonzales. Lipseste doar “nebunul” Abreu, dar nici nu mai avea Loc(o)! Fara nebunii.
Anglia – Italia (duminica, 14 iunie, ora 1.00/ TVR1). Unul dintre cele mai tari meciuri ale grupelor. Intre doua (eterne) favorite, dar care anul acesta si-ar putea face bagajele in devans. Sau nu? “Suntem cei mai tari”, a mârâit “leul” Rooney. “Nu am dar faliment”, a garantat, dupa remiza cu Luxemburg, selectionerul “azzurrilor”, Cesare Prandelli, care tot invâte cartile: Verrati, Immobile, Balotelli… Unde-i asul?

GRUPA E
Elvetia – Ecuador (duminica, 15 iunie, ora 19.00/ TVR1). “Grupa pacii” e deschisa de un meci in care Elvetia se prezinta cu “enspe mii” de naturalizati gen Behrami, Drmici, Mehmedi, Dzemaili sau Xhaka. Ecuador, in schimb, ramâne fidela culorilor si bastinasilor. Ciocolata neagra.
Franta – Honduras (duminica, 15 iunie, ora 22.00/ TVR1). Franta lui Platini a primit “cadeau” din partea lui monsieur Platini o grupa-jucarie. “Vreau titlul mondial” a tunat starul lui Juve, Pogba. Tres facile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ