GRUPA F
Iran – Nigeria 0-0. Primul egal al Mondialului. Si prima mare victorie in contul… plictiselii. Intr-o grupa in care Argentina s-a impus la limita, cu 2-1 in fata Bosniei, ne-am fi asteptat ca Nigeria sa-si arate coltii inca de la inceput. Numai ca alde Obi Mikel si Onazi au dezamagit. Crunt. In timp ce Iranul lui Queiroz s-a tinut tare. Oferind si unul dintre cele mai dificile nume de pronuntat la acest turneu final: Ghoochannejhad. Hai, spuneti repede: Reza Nournia Ghoochannejhad!
Clasament: 1) Argentina 3p., 2-3) Iran si Nigeria, câte 1p., 4) Bosnia Hertegovina 0p.
Meciurile viitoare: Argentina – Iran (sâmbata, ora 19.00) si Nigeria – Bosnia Hertegovina (duminica, ora 1.00).

GRUPA G
Germania – Portugalia 4-0 (T. Mueller ’11, ’45A1 si ’78, Hummels ’32). Cum suna imnul? Deutschland uber alles. Pai, bine mai suna! Germanii au onorat din plin meciul lor cu numarul 100 la Mondiale. Au zdrobit Portugalia cu 4-0 si au avansat cea mai credibila optiune pentru titlul de golgheter al competitiei: Thomas Mueller. Contra lusitanilor, vârful lui Bayern a reusit un hat-trick, provocând si eliminarea lui Pepe, autorul unui gest golanesc. Si Cristiano Ronaldo? Da’ ce, l-a vazut cineva? O fi pe sub asfaltul turnat de nemti.
SUA- Ghana 2-1 (Dempsey ‘1, Brooks ’86/ A. Ayew ’82). Statele Unite si-au luat revansa pentru infrângerea suferita in “optimi”, in Africa de Sud. Dar meciul n-a fost cine stie ce. OK, Dempsey a inscris cel mai rapid gol al actualei editii (secunda 29), iar finalul a fost in zodia scorpionului (Ayew a egalat in min. 82, pentru ca Brooks sa marcheze golul victoriei patru minute mai târziu), insa, la ce s-a vazut, SUA si Ghana vor avea de tras pentru locul 2.
Clasament: 1) Germania 3p. (4-0), 2) SUA 3p. (2-1), 3) Ghana 0p. (1-2), 4) Portugalia 0p. (0-4).
Meciurile viitoare: Germania – Ghana (sâmbata, ora 22.00) si SUA -Portugalia (duminica, ora 1.00).

Programul zilei

GRUPA A
Camerun – Croatia (mâine, ora 1.00, TVR1). Dupa Brazilia- Mexic avem Camerun- Croatia. Adica invinsele primei etape. Care dintre cele doua pierde din nou, poate sa-si faca bagajele. Fara niciun fel de dubiu. Ramâne de vazut doar destinatia: Yaounde sau Zagreb? Cum Eto’o este incert…

GRUPA B
Australia – Olanda (azi, ora 19.00, TVR 1). Merge careva pe mâna “cangurilor”? Nu? Bine faceti! Pai, conducta olandeza de goluri nu pare sa se infunde prea curând. O fi Matthew Ryan portar in Belgia, la “vecinii” de la Bruges, dar când or da pinteni Robben si van Persie, vom avea “Salvati soldatul Ryan 2”.
Spania – Chile (azi, ora 22.00, TVR1). Meciul zilei. Si ce meci, amigos! Daca nu câstiga, Spania e ca si eliminata, deoarece golaverajul spune Chile. Si nu doar golaverajul! Jocul etalat de Vidal, Alexis Sanchez si Valdivia reprezinta o incurajare pentru fanii chilieni si, totodata, o provocare pentru Spania, care a fost umilita cu 5-1 de Olanda. Orgoliul Spaniei sau elanul chilienilor? Hasta la pregunta!
Clasament: 1) Olanda 3p. (5-1), 2) Chile 3p. (3-1), 3) Australia 0p. (1-3), 4) Spania 0p. (1-5).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ