GRUPA A

Camerun – Brazilia 1-4 (Matip ’26/ Neymar ’17 si ’35, Fred ’49). Cum ar fi spus cei de la Sex Pistols: “This time, for real”. For real, adica, in cazul Braziliei, fara arbitri si fara alte ajutoare. Cu Neymar in postura de golgheter temporar al Mondialului (inca doua goluri luni seara), selectionata lui Felipe Scolari a trecut la pas de “leii jigariti” ai Camerunului si se pregateste de un duel sud-american cât se poate de “caliente” in optimile de finala, contra chilienilor. Un duel ca intre coechipieri “blau-grana”: Neymar vs. Alexis Sanchez.
Croatia – Mexic 1-3 (Perisic ’87/ Rafa Marquez ’72, Guardado ’75, Hernandez ’82). Echipa care câstiga (o remiza cu Brazilia valoreaza cât o victorie) nu se schimba. Prin urmare, Mexicul a atacat jocul impotriva Croatiei cu aceeasi formula din precedentele doua intâlniri din grupa. Succesul a venit insa pe final, ultimele 18 minute aducând nu mai putin de patru goluri. Inclusiv cel al “rezervei” Chicharito Hernandez. Mexicul se califica si asteapta marea confruntare cu Olanda. Cu aceeasi foirmula de echipa?
Clasament final: 1) Brazilia 7p. (7-2), 2) Mexic 7p. (4-1), 3) Croatia 3p., 4) Camerun 0p.

GRUPA B

PUBLICITATE

Olanda – Chile 2-0 (Leroy Fer ’77, Depay ’90A2). Een, twee, drie. Adica, un, doi, trei. Olanda a bifat al treilea succes consecutiv, trecând si de Chile in derby-ul pentru locul 1 in grupa B. Un loc intâi care permite batavilor sa evite Brazilia in “optimi”. Si daca pâna acum eram obisnuiti cu van Persie sau Robben pe lista marcatorilor, luni seara a venit rândul unui new-entry sa deblocheze tabela: “rezerva” Leroy Fer, care a aratat ca stie sa-si puna capul la treaba, ca doar nu degeaba joaca la Norwich. Autor al unui gol contra Australiei, Depay a inscris si in poarta chilienilor pentru definitivul 2-0.
Australia – Spania 0-3 (David Villa ’36, Fernando Torres ’69, Juan Mata ’82). Cântecul de lebada al campioanei mondiale. Si prima sa victorie la acest turneu final; una categorica, dar fara nicio utilitate, exceptând faptul ca Spania a evitat rusinea ultimului loc in grupa. Introdus, in sfârsit, in echipa de Del Bosque, David Villa a dat spectacol si pe teren (gol cu calcâiul), dar si pe banca, unde a izbucnit in plâns dupa inlocuirea din min. 56. Torres si Mata au punctat, si ei, in timp ce Iniesta a ajuns la meciul cu numarul 100 in nationala. Triste…
Clasament final: 1) Olanda 9p., 2) Chile 6p., 3) Spania 3p., 4) Australia 0p.

Programul zilei

GRUPA E

Ecuador – Franta (azi, ora 23.00/ TVR1). Ecuadorul trage sa-si pastreze locul 2, dar ii va fi greu in fata “tavalugului” francez. De urmarit daca omul de gol al ecuadorienilor, Enner Valencia isi va trece din nou numele pe lista marcatorilor. Dincolo, la “cocosi”, Benezema e creditat cu sanse mari.
Honduras – Elvetia (azi, ora 23.00/ TVR2). Surclasata de Franta, Elvetia poate merge in “optimi” tocmai gratie “cocosilor”. Cu conditia ca reprezentativa lui Deschamps sa invinga Ecuadorul. In acest caz, elvetienilor le-ar ajunge si o remiza cu Hondurasul. Desi, pentru mai multa siguranta…
Clasament: 1) Franta 6p., 2) Ecuador 3p. (3-3), 3) Elvetia 3p. (4-6), Honduras 0p.

GRUPA F

Nigeria – Argentina (azi, ora 19.00/ TVR1). Un duel pentru sefia grupei. Si pentru a evita in “optimi” Franta. Argentina are la dispozitie doua rezultate din trei. Plus un Messi care iese din palarie atunci când te astepti mai putin. Nigeria, in schimb, e obligata sa invinga. Or schiopata ei, cei din la Seleccion, dar e greu de crezut ca vor cadea de pe locul 1.
Bosnia -Hertegovina- Iran (azi, ora 19.00/ TVR2). Invinsa pe nedrept de Messi, Iranul isi face calcule. Si ar putea sa-i dea cu plus. Daca se impun la limita in fata Bosniei, iar Nigeria pierde cu Argentina, oamenii lui Queiroz continua Mondialul. Cu un meci contra Frantei, dar ce, parca ar mai conta?
Clasament: 1) Argentina 6p., 2) Nigeria, 4., 3) Iran 1p. 4) Bosnia Hertegovina 0p.

Program optimi de finala

Sâmbata, 28 iunie, ora 19.00: Brazilia- Chile. Ora 23.00: locul 1 C (probabil Columbia) – locul 2 D.
Duminica, 29 iunie, ora 19.00: Mexic- Olanda. Ora 23.00: locul 1 D (probabil Costa Rica)- locul 2 C.
Luni, 30 iunie, ora 19.00: locul 1 E (probabil Franta)- locul 2 F. Ora 23.00: locul 1 G – locul 2 H.
Marti, 1 iulie, ora 19.00: locul 1 F – locul 2 E. Ora 23.00: locul 1 H – locul 2 G.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ