GRUPA C

Grecia – Coasta de Fildes 2-1 (Samaris ’42, Samaras ’90A4, din penalty/ Bony ’74). Asta da, surpriza, mosilor! Grecia, cu jocul ei batrânesc, continua Mondialul. Invingând si trimitând acasa Coasta de Fildes, cu Drogba, Gervinho si ceilalti smecheri. Golul calificarii a venit in ultimul minut. Inscris din penalty, de Samaras, omul care a procurat de altfel lovitura de la 11 metri. Surpriza si mai mare e ca odiseea Greciei ar putea continua si dincolo de “optimi”. Mai ales ca viitorul adversar e Costa Rica, nu Brazilia sau Germania.
Japonia- Columbia 1-4 (Okazaki ’45A1/ Cuadrado ’17, Jackson Martinez ‘ 55 si ’82, James Rodriguez ’90). Chiar si fara Radamel Falcao, Columbia zburda. A ajuns la a treia victorie la rând, incheiind grupa pe primul loc, cu maximum de puncte si se pregateste de duelul sud-american cu Uriguayul.
Clasament final: 1) Columbia 9p., 2) Grecia 4p., 3) Coasta de Fildes 3p, 4) Japonia 1p. .

GRUPA D

PUBLICITATE

Italia – Uruguay 0-1(Godin ’81). Pentru a doua oara la rând, Italia nu depaseste faza grupelor la Campionatul Mondial! “Azzurrilor” le era suficienta si o remiza contra Uruguayului, dar au cedat cu noua minute inainte de final, la ceafa lui Godin, omul providentei in acest sezon. Prandelli a acuzat din plin arbitrajul, dar si-a asumat responsabilitatea esecului, prezentându-si demisia. Uruguayul merge mai departe, dar asteapta decizia FIFA in privinta lui Suarez, care a comis-o din nou: l-a muscat pe Chiellini si risca o suspendare record.
Costa Rica – Anglia 0-0. Primul punct pentru Anglia care paraseste Brazilia dupa cel mai slab parcurs “ever” de la Campionatele Mondiale. Pâna si in ’50, când au fost eliminati de SUA, “leii” reusisera o victorie. Acum, insa, englezii ies din competitie cu un singur punct in cont. Punct obtinut in compania câstigatoarei grupei, Costa Rica, marea surpriza a turneului.
Clasament final: 1) Costa Rica 7p., 2) Uruguay 6 p., 3) Italia 3p. 4) Anglia 1p.

Programul zilei

GRUPA G

SUA – Germania (azi, ora 19.00/ TVR1). Herr Klinsmann sau herr Low? Cel mai probabil, si herr Klinsmann, si herr Low. Altfel spus, o remiza ar multumi si Germania, care si-ar pastra primul loc in grupa, si SUA, care s-ar califica de pe locul 2. Greu de crezut ca vom vedea un meci de lupta…
Portugalia – Ghana (azi, ora 19.00/ TVR2). Daca SUA si Germania o pun de un egal, atunci ne vom lua adio de la Ghana si de la Portugalia. Si de la “septarul” portughezilor, ala cu “Balonul de Aur”, vedeta, spuneti-i pe nume, fratilor, ca ne scapa…
Clasament: 1) Germania 4p. (6-2), 2) SUA 4p. (4-3), 3) Ghana 1p. (3-4), 4) Portugalia 1p. (2-6).

GRUPA H

Algeria – Rusia (azi, ora 23.00/ TVR1). Algeria are la dispozitie doua rezultate din trei, pe când Rusia se poate califica doar cu o victorie. Ingrata situatie pentru don Fabio Capello…
Coreea de Sud – Belgia (azi, ora 23.00/ TVR1). Un meci fara nicio miza. Asta daca nu cumva se mai lasa cu o surpriza, coreenii facând scor cu Belgia. Lasati-o moarta, e 26 iunie, nu 1 aprilie!
Clasament: 1) Belgia 6p., 2) Algeria 3p., 3) Rusia 1p. (1-2), 4) Coreea de Sud 1 p. (3-5).

Programul optimilor de finala

Sâmbata, 28 iunie, ora 19.00: Brazilia – Chile. Ora 23.00: Columbia – Uruguay
Duminica, 29 iunie, ora 19.00: Mexic – Olanda. Ora 23.00: Costa Rica – Grecia.
Luni, 30 iunie, ora 19.00: locul 1 E (probabil Franta) – locul 2 F. Ora 23.00: locul 1 G – locul 2 H.
Marti, 1 iulie, ora 19.00: locul 1 F – locul 2 E. Ora 23.00: locul 1 H – locul 2 G.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ