GRUPA G

SUA – Portugalia 2-2 (Jones ’64, Dempsey ’81/ Nani’5 si Varela ’90A5). Grupa se joaca pâna la final. Asa cum s-a jucat si partida de la Manaus, dintre SUA si Portugalia. Nani a iluzionat selectionata lusitana, dar elevii lui Klinsmann au intors rezultatul, fiind la doar câteva secunde de o victorie ce-i ducea in “optimi”. Varela a egalat, insa, in ultimul minut de prelungiri, astfel incât “Klinsi” isi va juca soarta contra…Germaniei, joi, atunci când un egal le va fi suficient atât nemtilor, cât si americanilor.
Clasament: 1) Germania 4p. (6-2), 2) SUA 4p. (4-3), 3) Ghana 1p. (3-4), 4) Portugalia 1p. (2-6).
Ultima etapa (joi, 26 iunie, ora 19.00): SUA- Germania, Portugalia – Ghana.

GRUPA H
Belgia – Rusia 1-0 (Origi ’88). Echipa data de specialisti drept revelatia Mondialului, Belgia avanseaza in “optimi”. Dupa doua victorii la limita. Cea de-a doua duminica seara: 1-0 contra Rusiei, gratie golului marcat pe final de Origi, jucatorul de 19 ani al lui Lille aflându-se la prima reusita sub tricoul “dracilor rosii”.
Coreea de Sud – Algeria 2-4 (Son Heung Min ’50, Koo Jacheol ’72/ Slimani ’26, Halliche ’28, Djabou ’38, Brahimi ’62). Sase goluri si un semnal: Algeria ia fata Rusiei, contra careia ii va fi de ajuns si o remiza pentru a accede in “optimi”. Cu un Slimani in verva (gol si pasa de gol), algerienii au zburdat impotriva coreenilor.
Clasament: 1) Belgia 6p., 2) Algeria 3p., 3) Rusia 1p. (1-2), 4) Coreea de Sud 1 p. (3-5).
Ultima etapa (joi, 26 iunie, ora 23.00): Coreea de Sud- Belgia si Algeria – Rusia.

PUBLICITATE

Programul zilei

GRUPA C

Grecia – Coasta de Fildes (azi, ora 23.00/ TVR1). Umilita de Columbia, chinuita de Japonia, Grecia poate ajunge, totusi, in optimile de finala ale Mondialului. Va vine sa credeti? Ei bine, noua nu! Grecia va avea viata grea contra lui Gervinho si Drogba. O fi Mondialul surprizelor, dar nici chiar asa!
Japonia- Columbia (azi, ora 23.00/ TVR2). Columbia e deja calificata, dar nu va depune armele. Cu atât mai mult cu cât Cuadrado si Compania sunt interesati de locul 1 in grupa care, teoretic cel putin, ar trebui sa le asigure un parcurs mai lejer in faza urmatoare.
Clasament: 1) Columbia 6p., 2) Coasta de Fildes 3p, 3) Japonia 1p. (1-2), 4) Grecia 1p. (0-3).

GRUPA D

Italia – Uruguay (azi, ora 19.00/ TVR1). Zi mare, meci urias intre doua multiple campioane mondiale. Una dintre ele, insa, isi va face bagajul in aceasta seara. Italia (fara De Rossi, accidentat) are la dispozitie si varianta remizei. Uruguay-ul, in schimb, e nevoita sa joace la victorie. Iar cu Luis Suarez in atac, orice e posibil.
Costa Rica – Anglia (azi, ora 19.00/ TVR2). Costa Rica e deja calificata. Si vizeaza cea de-a treia victorie in “grupa mortii”, una care a eliminat, anticipat, Anglia.
Clasament: 1) Costa Rica 6p., 2) Italia 3p. (2-2), 3) Uruguay 3p. (3-4), 4) Anglia 0p.
Dan Sion


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ