Campionatul băcăuan al Ligii a IV-a este blocat de mai bine de un an din cauza pandemiei. În 2020 s-a disputat o singură etapă, în luna martie, pentru ca în iunie să se treacă direct la „barajul” pentru stabilirea campioanei, câștigat de Viitorul Curița în fața lui FC Dinamo Bacău. Ce șanse există ca ediția 2020-2021 a campionatului județean să se mai dispute? Și sub se formulă?

Este clar că numărul echipelor va fi unul redus în condițiile în care testele anti-Covid reprezintă o cheltuială semnificativă pentru echipele de amatori. Bineînțeles că ne-am dori să avem la start cât mai multe participante, dar trebuie să fim realiști. Nu ar fi deloc exclus ca, până la urmă, să avem doar patru echipe, care să se confrunte pe durata a șase etape”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristian Sava, făcând referire la faptul că Viitorul Curița, FC Dinamo Bacău, CSM Moinești și UZU Dărmănești par, în momentul de față, singurele grupări care pot ține pasul cu exigențele bugetare. „În aceste condiții, este obligatoriu ca FRF să schimbe regulamentul în privința numărului minim de jocuri pe care trebuie să le dispute o echipă într-un sezon. Altfel, nu putem da drumul la campionat”, a spus Sava.

În cazul în care FRF va opera respectiva modificare de regulament, Liga a IV-a băcăuană ar putea începe cel mai devreme la mijlocul lunii aprilie, într-un sistem de jocuri sâmbătă-miercuri- sâmbătă.PUBLICITATE