GRUPA E

Elvetia – Ecuador 2-1 (Mehmedi ’48, Seferovic 90A3/ Enner Valencia ’22). Victorie cu emotii pentru trupa lui Ottmar Hitfeld, care a basculat rezultatul de 0-1 dupa pauza gratie noilor intrati Mehmedi si Seferovic. Daca Mehmedi a egalat imediat dupa reluare, in schimb “vârful” lui Real Sociedad a lovit in ultimul minut de prelungiri. Ottmars!
Franta- Honduras 3-0 (Benzema ’44, din penalty si ’78, Valladares ’52, autogol). Meci istoric. Pourquoi? Parce-ce que e primul in care a fost utilizata tehnologia goal-line la un Mondial. Astfel, aplicatia cu pricina a inlaturat dubiile la sutul lui Benzema, bâlbâit de portarul Valladares care a dus la golul de 2-0. Tehno-autogol.
Clasament: 1) Franta 3p. (3-0), 2) Elvetia 3p. (2-1), 3) Ecuador 0p. (1-2), Honduras 0p. (0-3).

GRUPA F

Argentina – Bosnia-Hertegovina 2-1 (Kolasinac ‘3, autogol, Messi ’65/ Ibisevic ’85). In sfârsit, Messi! Dupa opt ani, starul Argentinei a marcat din nou la un turneu final de Campionat Mondial. Daca la Germania 2006, reusita contra Serbiei aproape ca nu a contat, de data aceasta, golul de 2-0 impotriva Bosniei a garantat Argentinei victoria. O victorie destul de chinuita, chiar daca argentinieii Rojo si Di Maria si-au gasit timp si loc pentru câte o rabona de efect. Vamos!

Programul zilei

GRUPA A

Brazilia- Mexic (azi, ora 22.00/ TVR1). Cine bate, e in “optimi”. Fara niciun dubiu! Si cine bate? Ei, poftim intrebare! Cu echipa pe care o are si cu arbitrajul de care dispune, s-ar putea incurca oare Brazilia?
Clasament: 1) Brazilia 3p. (3-1), 2) Mexic 3p. (1-0), 3) Camerun 0p. (0-1), 4) Croatia 0p. (1-3).

GRUPA H

Belgia – Algeria (azi, ora 19.00, TVR 1). A venit vremea sa vedem ce poate Belgia, rasfatata specialistilor, care o dau drept marea revelatie a Mondialului. Hazard si Kompany vor avea in fata Algeria ce tocmai a invins România.
Rusia – Coreea de Sud (mâine, ora 1.00, TVR 1). In ultimul amical pre-Mondial, ambele echipe au testat forta Africii. Cu rezultate diferite, insa. Daca rusii lui Capello au invins cu 2-0 Marcocul (absenta in Brazilia), in schimb coreenii au luat patru bujii de la Ghana.

Faza primei etape

Cea mai tare faza a primei etape de la Mondialul brazilian nu s-a consumat la Sao Paolo sau la Rio, ci la Tllburg, in Olanda. Aici, proprietarul unui magazin de incaltaminte din Tillburg s-a scuzat cu clientii pentru ca vineri, inaintea meciului Olanda – Spania, a inchis cu câteva ore mai devreme. “Sâmbata, avem orarul obisnuit. Plus o super- oferta: pentru fiecare gol pe care nationala noastra il va marca in aceasta seara, in poarta Spaniei, va oferim câte 10 euro reducere la orice produs din magazinul nostru!”. Conform cotidianului Mirror, sâmbata a fost prapad. Puhoi de clienti!. Iar proprietarul magazinului s-a vazut nevoit sa traga din nou oblonul in devans. De data aceasta, de teama falimentului!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ